Začít hrát
 
 

Letní horečka slev: ušetřete až 80 % – od 79 Kč

E-kniha

Ultrazpracovaní lidé

Série: Pod povrchem
Proč jíme věci, které jídlem nejsou… a proč s tím nemůžeme přestat?

IHNED po uhrazení objednávky si můžete stáhnout e-knihu.

Dostupnost: e-kniha IHNED ke stažení
349 Kč
349 Kč
Anotace
Víte, čím krmíte sebe a své děti? Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem. Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím, ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na "nejídle" úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme. V knize se mimo jiné dozvíte: - Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně. - Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr. - Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření. - Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové. - Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji. Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.
Informace o sortimentu
Podnázev Proč jíme věci, které jídlem nejsou… a proč s tím nemůžeme přestat?
Název v originále Ultra-processed People
Druh sortimentu eKniha
Autor Chris van Tulleken
Značka Jan Melvil publishing
Rok vydání 2024
Pořadí vydání 1. vydání
Počet stran 408
Edice Pod povrchem
Interní kód 0454411
Produktový manažer Barbora Cigánková (barbora.olsakova@knihcentrum.cz)
Vše o e-knihách
Vývoj ceny