Připomene vám, jak správně pracovat s droždím, jak nejlépe zadělat či vytvarovat těsto i jaké suroviny lze použít jako posyp na chleba. Naučí vás pracovat s domácí pekárnou, používat všechna dostupná nastavení i upravit tradiční recepty pro automatické pečení. Začněte třeba jednoduchým ovocným chlebem k snídani nebo domácí vánočkou. A pak si zkuste upéct americké bagely, italskou ciabattu nebo vlastní tortilly, jaké znáte z mexických restaurací - je to snazší, než se zdá. Neotvírejte však okna, vůně by přilákala celou ulici.
Názvy jednotlivých kapitol: - Chléb a pečivo v různých zemích světa - seznámení s pečivem v jiných zemích, o jaké pečivo se jedná a z čeho se peče. - Tradiční způsoby pečení - typy mouky, různé kvásky, druhy těsta, kynutí, ale i chyby, kterých se můžeme dopustit. - Recepty z celého světa - z Velké Británie, Francie,Portugalska, Španělska,Řecka, Maroca... - Chléb a pečivo z ostatních zemí Evropy - Švýcarska, Německa, MaĎarska, Ruska, Bulharska... - Chléb a pečivo ze Severní a Střední Ameriky - Chléb a pečivo z Indie a Blízkého východu - Práce s domácí pekárnou - obsluha pekárny, tvarování pečiva, psypy, kvásky, tipy a rady... - Suroviny pro práci s pekárnou
Recepty pro domácí pekárnu - Základní druhy chleba - Ovesné, ječné, žitné a jiné pečivo - Chlebové placky a pizza - Kváskové chleby a kynuté pečivo z droždí - Slané pečivo - Zeleninové pečivo - Rohlíky, housky a další pečivo - Sladké chleby a kynuté pečivo - Moučníky a ovocné chlebíčky