Při pravidelné fyzické aktivitě, byť jen na amatérské úrovni, je velmi důležitý správný výběr potravin. Ukázalo se, že, že konzumování některých potravin - například sušeného ovoce, chřestu, hlávkového salátu, hroznového vína, celozrnných těstovin nebo čokolády - zlepšuje sportovní výkony. Často však sportovci (zejména ženy) používají jen několik vybraných surovin, o kterých jsou přesvědčeny, že jsou lehké a neztloustnou po nich. Zapomínají však, že jejich tělo potřebuje dostatečný přísun vitamínů a minerálů.
Výběr receptů v této knize není určen pro profesionální sportovce, ale i pro všechny ty, kteří se rádi cítí fit a provozují rekreační sport. Kniha je rozdělena do kapitol věnovaných snídani, obědu, večeři a svačinám a recepty jsou samozřejmě doplněny nádhernými fotografiemi, informacemi o surovinách a nejlepším způsoby přípravy, aby v nich zbylo co nejvíce výživných látek.