Autorka Petra Veselá patří mezi odborníky v tomto oboru. Má svou kavárnu a vědomosti o kávě předává dál na školeních. Proto se rozhodla napsat knihu, aby se o správné přípravě kávy a jejích možnostech dozvěděla i širší veřejnost.
Petra Veselá Vás v knize Kniha o kávě seznámi s historií kávy, dozvíte se o tom, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání.
Další část knihy se věnuje samotným nápojům. Jak má vypadat espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Tipy pro nákup, uchovávání a přípravu kávy, popisy a spousta skvělých receptů na přípravu různých druhů kávy.