Máte rádi dobré jídlo, zdravý životní styl a chcete, aby vaše tělo správně fungovalo? Pak je to kuchařka právě pro vás!
Představujeme vám kuchařku, která zaujme nejen ty, kdo se zajímají o cyklistiku, maratony a extrémní nebo vytrvalostní sporty, ale i všechny gurmány, kteří dovedou ocenit moderní vaření a zdravou, vyváženou stravu.
Autorka Hannah Grantová (nar. 1982) působila jako kuchařka v několika špičkových restauracích, mimo jiné i v hvězdné kodaňské restauraci Noma. Od roku 2010 je šéfkuchařkou cyklistického týmu Tinkoff-Saxo, za nějž jezdí takoví jezdci jako Alberto Contador, Roman Kreuziger nebo Peter Sagan. Ve spolupráci s výživovou poradkyní Anne Dorthe Tanderup vyvinula koncept vaření, který jezdcům vrcholných cyklistických soutěží zajišťuje optimální přísun energie.
V kuchařce Grand Tour se dozvíte nejen to, co závodníci každý z 21 dnů Tour de France jedí a jak dotyčné pokrmy připravit, ale i co si o závodech a pořádné stravě myslí sami jezdci.
"Je to nepochybně velmi moderní a individuální dietní program pro sportovce."
- Bjarne Riis, generální manažer týmu
"Kvalitní jídlo je klíčovým faktorem k tomu, aby vaše tělo mohlo optimálně fungovat."
- Anne Dorthe Tanderup, odbornice na výživu
"Pokud nebudete jíst správně, můžete se to odrazit na vašem výkonu."
- Chris Anker Sorensen, cyklista
"Ty nejlepší ingredience a nadaný a talentovaný šéfkuchař v kuchyni přinášejí ty nejlepší výsledky."
- Alberto Contador, cyklista