Kuchařku určená mužům, v které jsou rychlé a snadné recepty na jídla, která chutnají převážně mužům (předpokládáme ale zájem i žen, protože muži, kteří umějí vařit, jsou proklatě sexy…) – tedy hlavně maso a chlapská klasika.
Kniha je rozdělena do tematických kapitol podle příležitostí – jídla pro samotného muže, pro kamarády, pro ženy, pro děti, jsou tam i pálivá jídla, sladkosti či jídla z českých surovin.
Recepty pro knihu vybrali a připravili přední čeští šéfkuchaři: Roman Paulus (Alcron), Jirka Štift (Mandarín Oriental), Michal Pšenička (Café Imperial), Roman Dolejš (Corinthia), Marek Fichtner (Kempinski), Jan Wiesner (Marriott), Titus Eliáš (Na Kopci, Na Konci), Tomáš Stehlík (Buddha-Bar, Na Konci), Ondřej Jíňa (TriBeCa ve Švýcarsku). Kniha je navíc doplněna radami pro zařízení a vybavení kuchyně a pro nákup a úvodem Zdenka Pohlreicha. U každého receptu fotografie Aleny Hrbkové.