Fanynka Agathy Christie a milovnice jídla Karen Pierce se ve své kuchařce zaměřuje na jídlo v detektivních románech Agathy Christie. Všechny je prošla a sepsala snadné recepty na pokrmy či nápoje, které jsou v nich zmiňovány anebo souvisejí s dějem. Kuchařské předpisy doplnila mnoha zajímavostmi, například o přípravě a podávání jídel v čase, kdy Agatha Christie své knihy psala, třeba kdy se v letadle poprvé podávalo teplé jídlo nebo jaká byla v Anglii situace ohledně domácího služebnictva za druhé světové války. Po cestě od receptu k receptu poznáte také historii horké čokolády, dočtete se, kdy přišel na svět přístroj na přípravu espressa a jaká je spojitost mezi slečnou Marplovou a marakujou a mezi Agathou Christie a Elvisem Presleym! A jak nás Karen Pierce zábavně provádí „vražednými menu“ Agathy Christie, uvědomíme si, že se temné skutky mohou odehrávat v jakékoli „labužnické“ situaci: u jídelního stolu, na koktejlové party, při neformálním obědě, na narozeninovém večírku, na halloweenské oslavě nebo při odpoledním čaji. Zkuste si vychutnat ústřice Rockefeller z Orient expresu, makarony se sýrem od Rezavé kočky, staroanglický kmínový koláč, velšské koláčky, dokonalý šálek horké čokolády… Ale pamatujte – Recepty k vraždě jsou potravou nejen pro tělo, ale i pro mysl.