Sůl, tuk, ocet, žár

Pevná bez přebalu lesklá
EAN:9788073356446
aneb jak dobře vařit
Značka: LEDA

Zboží máme skladem na prodejně. Expedujeme do týdne.

Dostupnost: IHNED odesíláme - poslední kusy
598 Kč
490 Kč
598 Kč
490 Kč
Anotace

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků.

Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti. Věříme, že se tato kniha stane vítaným obohacením nejen knihovniček, ale zejména kuchyní českých čtenářů a čtenářek.

Informace o sortimentu
Podnázev aneb jak dobře vařit
Druh sortimentu Kniha
Autor Samin Nosrat
Překladatel Vlasta Hesounová
Překladatel Alžběta Slavíková Hesounová
Značka LEDA
V prodeji od 09.12.2020
Rok vydání 2020
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 19.5 x 28.5 x 3.1 cm
Hmotnost 1.31 kg
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-7335-644-6
EAN 9788073356446
Interní kód 0335765
Produktový manažer Martina Křístková (martina.kristkova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy
Vývoj ceny