V jednom ze svých proslulých fejetonů se
populární autorka Jindřiška Smetanová kdysi
zabývala problémem, jak nasytit pětičlennou
rodinu, když je doma pouze jedna vepřová
konzerva a pár rohlíků? Jsouc ženou vynalézavou,
poradila si k plné spokojenosti všech strávníků.
Její problém nikterak nezastaral, neodvál ho čas,
spíše získal na aktuálnosti a dnes je noční můrou
mnoha našich domácností a mnoha živitelů. Jak
nakrmit své blízké, když je hluboko do kapsy?
Potraviny všeho druhu jsou čím dál dražší a kde
má na to našinec brát, nechce-li krást?
Všem těm, kdo si dnes a denně lámou hlavu, jak si navzdory nepřízni osudu
a svízelné fi nanční situaci uchovat rodinnou pohodu společného stolu,
vychází vstříc renomovaná odbornice na moderní výživu a úspěšná řešitelka
všemožných kuchařských trablů a záludností ing. Jarmila Mandžuková.
Sepsala netradiční a novátorskou kuchařskou příručku, jež se zaměřuje na
pokrmy veskrze levné, levnější a nejlevnější, jimiž lze živitelovu kapsu ušetřit
mrákotných kolapsů. Shromáždila zde 275 receptů ze všech myslitelných
surovin – brambor, luštěnin, rýže, zeleniny, hub, těstovin, různých druhů
masa, tvarohu, sýrů, vajec – a obsáhla jimi celý jídelníček počínaje polévkami
a konče zákusky a studenou kuchyní. Nejenže pracuje s levnými surovinami,
ale účelně zužitkuje i zbylé potraviny, takže nic nevyhodí. A na všem dokáže
ušetřit – přesvědčte se o tom! Dobrou chuť!