Procházíme krajinou a vnímáme úžasnou harmonii. Všechno je jako v pohádkovém zámku, uspořádané a připravené pro hosta, který se z nabízených darů umí těšit. Nitro porozumí, ztiší se a naše srdce a celá bytost rezonuje s láskou skrytou v té nádheře kolem. Neváhejme okusit plané rostliny, plevele i lesní plody. Je to zábavné, zdravé a zdarma. Nemusíme čekat, až dozrají první borůvky nebo maliny, protože příroda předkládá svoje dary po celý rok.
Blanka Jarošíková miluje volnou přírodu a ze své dlouholeté praxe ví, co nám nabízí a jak si vaření z jejích darů co nejlépe užít. V její zasvěcené knize najdete recepty se "starými známými", jako jsou například houby, kopřivy, křen, máta, lichořeřišnice, polníček nebo smetanka. Vedle nich ovšem otevírá svět bylin, které jste v kuchyni nejspíš ještě neokusili. Jahodník obecný, jeřabiny, jetel luční, jitrocel, kuklík, lopuch, merlík všedobr, potočnice lékařská, růže šípková, sedmikráska chudobka, sléz, šťavel nebo vojtěška setá. Tyto a řada dalších obohatí a zpestří váš jídelníček, dodají vám vitalitu a posílí vaše zdraví jednoduchým způsobem, který jste dosud nepoznali.