TIK TAK, už máte adventní kalendář

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

Pevná bez přebalu lesklá
EAN:9788024912158
Značka: IKAR

Toto zboží již není možné objednat. Zboží bohužel nelze dodat, je úplně vyprodáno také u nakladatele. Nastavte si Hlídacího psa, abyste byli informování o případné změně.

Dostupnost: Vyprodáno
299 Kč
245 Kč
299 Kč
245 Kč
Anotace
Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích. Po návratu domů v roce 1937 pracoval velmi krátce jako šéf studené kuchyně ve věhlasném pražském lahůdkářství Lippert, kam si chodil denně pro večeři Vlasta Burian. Ten nabídl talentovanému kuchaři místo a trefil svou volbou do černého. Osm let práce v moderně vybavené kuchyni Burianovy domácnosti nenarušily ani těžké překážky, ani mnohá zklamání a přátelský vztah obou mužů trval až do Burianovy smrti. Na Trejbalovu kuchařku je třeba pohlížet jako na dokument o vývoji gastronomie, doklad rozmanitosti a nikdy nekončící fantazie mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost
• Curriculum vitae a drobné klípky českého kuchaře
• Recepty pro každou příležitost
• Kuchaření není jen vaření
Informace o sortimentu
Druh sortimentu Kniha
Autor Jaromír Trejbal
Značka IKAR
V prodeji od 08.11.2009
Rok vydání 2009
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 18.0 x 24.0 x 2.3 cm
Hmotnost 0.68 kg
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran 296
ISBN 978-80-249-1215-8
EAN 9788024912158
Interní kód 0100926
Produktový manažer Jana Hulová (jana.hulova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy