BioAbecedář je další úspěšná kniha autorky Nejlepší kuchařské knihy roku 2006, Bestselleru Biokuchařky
Hanky Zemanové
Knihu
BioAbecedář tvoří čtyři části:
- Praktický průvodce nakupováním je rozdělen do tematických celků. Obsahuje obecná pravidla, jak umět rozpoznat potraviny vysoké kvality, konkrétní doporučení na určité výrobky a odpovědi na mnohá kontroverzní témata.
- Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin na trhu. Cílem je naučit spotřebitele využívat jich častěji při vaření. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit.
- Praktická receptová část obsahuje přes 60 skvělých receptů. Jejich funkčnost nechala Hanka několikrát vyzkoušet zástupce laické i odborné veřejnosti. Všechny recepty jsou nafoceny, což zvyšuje atraktivitu knihy. V přehledu použitých surovin Hanka dává tipy na konkrétní produkty a možnosti, kde se dají nakoupit.
- Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod.
BioAbecedář má atraktivní design, všechny recepty jsou nafoceny špičkovou fotografkou, specialistou na focení jídla, Alenou Hrbkovou.