Britská kuchyně plná delikates

archiv revue
Britské dobrodružství Jamese Martina je výborná kuchařka, která pro vás má 80 bezvadných receptů, jaké tato kuchařská superstar vařila na kulinární výpravě Velkou Británií.
Připojte se k Jamesi Martinovi a zkuste vařit jako on. Kuchařka Britské dobrodružství Jamese Martina je o vaření, ale i o cestování po překrásných místech Velké Británie. Vyzkoušejte hřebenatky z Orknejí, jehněčí jako umí v Lancashiru, stoutu jako ze Severního Irska nebo perličku z Devonu. Podívejte se do Skotska za lovci krabů, kteří vzdorují moři, aby ulovili ty nejlepší kraby, jací se dají sehnat a zjistěte, jak profesionální sběrači pádlují v malých lodičkách podél rozervaných břehů Walesu. A to zdaleka není všechno. Kromě přehledných a podrobných receptů doplněných fotografiemi v knize najdete i obrázky z cest po Británii.

Tahle úžasná pestrá hostina má 80 chodů a v knize Britské dobrodružství Jamese Martina najdete 80 receptů, které můžete vyzkoušet, kdykoliv budete chtít. Recepty jsou přehledně rozděleny do šesti kapitol: Předkrmy a chuťovky, Ryby, Mořské plody, Drůbež a pernatá zvěř, Maso a Dezerty a moučníky. Každému receptu je věnovaná dvoustrana. Na jedné stránce jsou potřebné suroviny, informace, pro kolik osob je pokrm určen a postup přípravy. Na druhé stránce je velká barevná fotografie hotového jídla. Někdy je fotografií víc a občas jsou recepty proloženy i fotografiemi okolí, krajiny, Jamese Martina při vaření a mnoho jiného.

Kdyby bylo jaro nebo léto, určitě bychom vyzkoušeli recept na některou rybí specialitu, mimochodem recept na lososa vypadá neodolatelně, ale tentokrát to vyhrál recept na čokoládový koláč s černým pivem. Možná to bylo podzimem, možná závislostí na čokoládě, možná tou zvláštní kombinací černého piva a tmavé čokolády, ale výsledek byl dokonalý a koláč zmizel během jednoho odpoledne. Chcete vyzkoušet? Tady máte recept:


Čokoládový koláč s černým pivem
Britské dobrodružství Jamese Martina z nabídky KNIHCENTRUM.CZ
200 g másla, 150 g hořké čokolády, nalámané na kousky, 200 ml černého piva (např. Guinness), 4 vejce, 340 g mouky, kypřící prášek.

Na polevu budete potřebovat: 400 g čerstvého smetanového sýra, 25 ml stoutu (černého piva), 200 g moučkového cukru, pár čtverečků čokolády k ozdobení.

Troubu předehřejte na 160 st. Hlubokou kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem. Do velké žáruvzdorné mísy vložte máslo, čokoládu a stout. Umístěte na hrnec se zvolna vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat hladiny). Prohřívejte, aby se máslo a čokoláda rozpustily. Pak mísu sejměte a obsah nechte mírně zchladnout. Ke směsi přidejte vejce a cukr a dobře prošlehejte, pak do ní zlehka zapracujte osmičkovým pohybem mouku s kypřícím práškem, abyste získali hladké těsto. Nalijte ho do připravené formy a pečte jednu hodinu. Před vyklopením nechte koláč vychladnout ve formě. Na polevu prošlehejte v míse dohladka smetanový sýr, stout a moučkový cukr. Naneste na koláč a rozetřete. Navrch najemno nastrouhejte čokoládu a podávejte.

Recept je jednoduchý, práce jde od ruky a výsledek opravdu stojí za to. Na fotkách můžete sami posoudit, jestli se nám to povedlo. Chuťově byl dokonalý. Jen ty hoblinky čokolády nahoře nejsou hoblinky, ale kakao. Čokoláda prostě už nezbyla…

Všechny recepty jsou popsány takto detailně, takže podle nich zvládne vařit i začátečník. Kniha Britské dobrodružství Jamese Martina vypadá exkluzivně, není to žádný drobeček a hodí se jako dárek i na prominentní místo do knihovny kterékoliv kuchařky. Z tolika receptů si každý vybere a u nás doma to určitě nebude poslední pokrm, který vyzkoušíme.


Britské dobrodružství Jamese Martina

-ice-


Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Britské dobrodružství Jamese Martina
Čeština

Britské dobrodružství Jamese Martina

5.0 1
499 409
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Básnická sbírka Millennials od české autorky Kateřiny Pokorné, známé pod pseudonymem Svojost, je originálním dílem, které se zabývá světem současné generace mladých lidí.
Kniha Buchty po ránu 2 od Josefa Maršálka a Terezy Bebarové navazuje na úspěch první části oblíbené kuchařské série, jež se zaměřuje na pečení sladkých i slaných dobrot.
Celý rok s námi soutěžíte především o knihy, ale tentokrát můžete vyhrát něco jiného. V naší VELKÉ PODZIMNÍ SOUTĚŽI, která potrvá od 4. 11. do 17. 11. 2024, se máte na co těšit. Ceny jsou opravdu lákavé! Vyhrát můžete poukaz na zájezd v hodnotě 10 000 Kč od radynacestu.cz a balíčky s atraktivními cenami.