VELKÁ PODZIMNÍ SOUTĚŽ nejen o zájezd za 10 000 Kč

Co dobrého upéct na víkend?

archiv revue
Jestli zrovna neplníte nějaké to novoroční předsevzetí a nežijete jen RAW a zdravě, máme pro vás recept na zákusek, po kterém se doma jen zapráší. Tedy, rychle zmizí všude, kde mají rádi chuť a vůni čokolády.
Čoko kostky, tip na víkendový moučník z KNIHCENTRUM RevueJestli zrovna neplníte nějaké to novoroční předsevzetí a nežijete jen RAW a zdravě, máme pro vás recept na zákusek, po kterém se doma jen zapráší. Tedy, rychle zmizí všude, kde mají rádi chuť a vůni čokolády.

Čokoládové kostky.
Co budete potřebovat?
Není to vůbec komplikované.

Těsto: 4 vajíčka, 150 g cukru, 4 lžíce hrubé mouky (cca 70 g), půl prášku do pečiva, 200 g másla, 200 g kvalitní čokolády
Na upečené těsto: 1 dcl horkého mléka
Krém: ½ l šlehačky ke šlehání, 300 g kvalitní čokolády.
Množství si samozřejmě můžete upravit, podle toho, kolik bude jedlíků.Recept z KNIHCENTRUM Revue
  1. Čokoládu a máslo roztopte ve vodní lázni. Umíchejte žloutky s cukrem mixérem a pomalu přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a máslo. Přidejte mouku s kypřícím práškem, a nakonec sníh ze čtyř bílků. Pečte v pekáči s vyšším okrajem na 180 st. cca 20 minut
  2. Na horký korpus po lžičkách rovnoměrně nalejte horké mléko. nechte v pekáči nebo formě vychladnout.
  3. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu ve šlehačce a celou dobu míchejte (asi 10 minut). Obojí pak rozetřete na upečené těsto. Nechte chvíli chladnout. Kdo chce, může si ozdobit barevným sypáním nebo hoblinkami bílé čokolády. Dejte dobře vychladit do ledničky.

Krájejte na kousky ve tvaru kostky. Nůž si během krájení namáčejte v horké vodě, půjde to snadněji.

Nemáte chuť na čokoládu, nebo byste prostě raději něco jiného?
Tak v tom případě vám můžeme doporučit knihy prvotřídní cukrářky Heleny Vybíralové a ať si vyberete kteroukoliv, určitě se nespletete.



Helenčino pečení Rodinné recepty v KNIHCENTRUM.CZ   Helenčino pečení Zámecké cukroví v KNIHCENTRUM.CZ   Helenčino pečení Sváteční cukroví v KNIHCENTRUM.CZ




-ice-


Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Helenčino pečení Rodinné recepty
Čeština

Helenčino pečení Rodinné recepty

4.0 1
162 133
IHNED odesíláme
Čeština

Helenčino pečení Sváteční cukroví

4.5 2
158 130
IHNED odesíláme
Čeština

Helenčino pečení Vánoční cukroví

4.3 6
139 114
IHNED odesíláme
Čeština

Helenčino pečení Zámecké cukroví

4.3 3
158 130
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Kniha Buchty po ránu 2 od Josefa Maršálka a Terezy Bebarové navazuje na úspěch první části oblíbené kuchařské série, jež se zaměřuje na pečení sladkých i slaných dobrot.
Celý rok s námi soutěžíte především o knihy, ale tentokrát můžete vyhrát něco jiného. V naší VELKÉ PODZIMNÍ SOUTĚŽI, která potrvá od 4. 11. do 17. 11. 2024, se máte na co těšit. Ceny jsou opravdu lákavé! Vyhrát můžete poukaz na zájezd v hodnotě 10 000 Kč od radynacestu.cz a balíčky s atraktivními cenami.
Emotivní a hluboký rozhovor, který drží Zuzana Burešová pevně ve svých rukou.