Na padesát prověřených, ručně vymazlených receptů, které si s chutí v rukách vyrobíte a zároveň je taky rukama sníte. Recepty jsou jednoduché, koncipované tak trochu fastfoodově, ale nečekejte mastného langoše, spíše italského pizzoše, stejně tak jako klasiku v podobě párku v rohlíku.
I na ulici se dá jíst fine dining – stačí k tomu špetka experimentu, nápaditosti, a hlavní je se toho, jak jinak, než nebát….
V 10 kapitolách se dozvíte, že i raw recepty mohou chutnat „normálně“ (ví o tom své Ben Cristovao) a že na špejli se dá jíst třeba i trdelník, ale ne tak, jak ho znáte z kdejakého jarmarku.
V předposlední kapitole procestujete cizí kraje a zjistíte, co to je polská zapiekanka. Doplněno o dipy a omajdy z rukou herce Honzy Hofmana, jimiž si své ruce taky hezky umažete, nebude chybět ani výroba domácí houstičky, ta se přece hodí vždycky!
A co je zásadní – každou kapitolu si vzal pod patronát pořádnej chlap, kterej má co do činění s kulinářským uměním. Nemusí být však kuchař, ba naopak, stačí, když má co říct, vařit ho baví a rád se stravuje rukama. A kdo se svýma rukama propojil s kuchařkou do ruky? Gastronomií protřelý Lukáš Hejlík si vzal pod patronát kapitolu cestovatelskou, herec národního divadla Igor Orozovič kapitolu zahraniční, neb je velkým experimentátorem a milovníkem chutí vzdálených.
Zdivočelý wild camper Marek Pavala vás naučí, jak si v rukou rozdělat oheň (jak jinak než rukama) a jak si upéct bramboru v popelu nebo třeba kukuřičné kuře – šéf logistiky předního českého operátora Jirka svou vášeň ve foodtrucky zase realizuje ve svém Cirkus Burgeru, který s ním kočuje po celé republice a nabízí ty nej burgery. Nebo třeba principál pekárny WineFoodMarketu – temperamentní Giacomo vám ukáže, co všechno za chleba se dá z jedno těsta upéct.