DOPRAVA ZDARMA se slevovým kódem DOPRAVA100 nad 299 Kč do konce roku
Další z romantických příběhů zkušené autorky se odehrává na začátku 19. století. Využívá motivy ze zpravodajské komunity, ale i motiv sílící touhy po dlouho nekonzumovaném manželství.
Přestože se Caroline, markýza z Chesleighu, provdala už před šesti lety, svého manžela po svatbě téměř neviděla. Uzavřený a samotářský Maxim nebyl připravený svěřit manželce svá tajemství – ani dát jí své srdce. Raději se vrátil k životu špiona ve Francii, protože byl přesvědčen, že Caro bude lépe samotné. Když po čase přijel do vlasti, aby převzal zděděné vévodství, zjistil, že jeho žena už není taková, jak bývala. Naučila se stát na vlastních nohou a její srdce se trochu zatvrdilo. Avšak touha, která mezi nimi kdysi planula, se rozhořela jako tenkrát. A čím víc se Caro dovídá o Maximově minulosti, již chtěl utajit, tím více sílí pouto mezi nimi. Na jejího manžela však na každém kroku číhá nebezpečí a ohrožuje jejich láskyplný svazek…
Polly, Annie, Elizabeth, Catherine a MaryJane se nikdy nesetkaly, a přece jejich osud skončil stejně. Psaly balady, provozovaly kavárnu, žily na venkovských panstvích, dýchaly inkoustový prach tiskařských strojů a utíkaly před obchodníky s bílým masem.
Jedno měly ovšem společné: všechny byly v roce 1888 zavražděny. Jejich vrah nebyl nikdy dopaden, ale postava, kterou z něj tisk vytvořil, se proslavila víc než kterákoli z jeho obětí.
Po více než sto let už nás tisk i četné studie přesvědčují, že „Rozparovač“ byl vrah prostitutek. Historička Hallie Rubenholdová však odhaluje, že nejenže se toto tvrzení nezakládá na pravdě, navíc ještě potlačilo zájem o skutečné, fascinující životní příběhy jeho obětí. Ve svém působivém, zdrcujícím líčení uvádí Rubenholdová věci na pravou míru. V její knize se před námi předestře svět Charlese Dickense a královny Viktorie, ale také svět chudoby, bezdomovectví a všeobecně rozšířené nenávisti k ženám.
Všech pět žen zemřelo, protože se ocitly v nesprávnou dobu na nesprávném místě.
Uplynulo mnoho let od chvíle, kdy do malé osady na břehu Stříbrného jezera přišli tři teblorští válečníci, a s nimi krvavé masakry a chaos. Ač se městečko vzpamatovalo a teblorské kmeny již na jih nevyrážejí, vzpomínka na minulé hrůzy zůstává. Karsa Orlong, jeden ze tří, je nyní považován za boha, i když je to bůh odtažitý a lhostejný. Jeho kult je jedním z mnoha, které se objevily v celém malazském světě, včetně uctívačů Coltaina, boha s černými křídly, a kultu průvodce mrtvých Iskara Jaraka, oblíbený mezi říšskou soldateskou.
Legie malazských mariňáků je na pochodu ke Stříbrnému jezeru. Objevily se zprávy, které naznačují, že kmeny za hranicemi se daly do pohybu. Mariňáci si nejsou jistí, čemu budou čelit. Třebaže malazská armáda prošla vývojem a dnešní mariňáci nejsou jako to ze starých časů, jedna věc se nezměnila: zvládnou všechno, co se jim postaví do cesty. Nebo při tom zemřou.
V témže čase ve vysokých horách, kde žijí teblorské kmeny, povstal nový válečný vůdce. Poznamenán skutky Karsy Orlonga se hodlá svému bohu postavit, i kdyby to znamenalo prosekat si krvavou cestu skrz Malazskou říši. Výše v horách se vynořila nová hrozba a Teblorům se krátí čas. Invaze, jejíž hrozba dlouho visela ve vzduchu, má začít každou chvíli. Tentokrát to nebudou tři obyčejní válečníci. Tentokrát se země na jihu chystají zaplavit tisíce Treblorů. A v cestě jim stojí jen jediná legie malazských mariňáků…
Kuchařka S Alishou v kuchyni, s radostí a bez stresu, vychází z dlouholetého food&cook blogu AlishaEasyCooking. Většinu jídel lze připravit z cca pěti hlavních ingrediencí, do 30 minut a s minimem špinavých hrnců.
U každého receptu najdete:
Recepty jsou rozděleny do osmi skupin podle denní doby či ročního období / situace. Kniha obsahuje také členění receptů podle kategorií – jídla pro masožravce, vegetariány, milovníky sladkého, ale i ty, kteří musejí vyřadit lepek či laktózu ze svého jídelníčku.
Tuto kuchařku si vychutná opravdu každý.
Kofeinem prosycená cesta, která vám odhalí pestrost kávové kultury, historii kávových zrn a příběhy a recepty z celého světa.
Šálek kávy je nejoblíbenějším nápojem na světě. Lidé si jich každý den připraví a vychutnají víc než dvě a čtvrt miliardy. Tento věrný společník a zdroj každodenní energie dal vzniknout celé kávové kultuře i prudce rostoucímu průmyslovému odvětví. Jeho nesporným přínosem je dávka kofeinu, avšak bohatá a rozmanitá historie tohoto milovaného horkého nápoje sahá hlouběji než na dno šálku.
Kouzlo kávových zrnek zavede čtenáře do Etiopie, Guatemaly, Vietnamu a řady dalších zemí a seznámí je s nespočtem způsobů, jakými se káva produkuje, obchoduje a vychutnává. Tato kniha se stane nepostradatelným průvodcem pro všechny cestovatele, zvídavé milovníky jídla i fanoušky různých káv a ukáže jim, že svět kávy je mnohem rozmanitější než jen všudypřítomný flat white nebo cappuccino. Tak pojďte si přivonět a podlehněte kouzlu, které se skrývá v kávovém zrnku.
Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Je jí Líná kuchařka, která ušitá na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili a přepsali tak, abyste v kuchyni nestrávili věčnost a s jejich přípravou měli výrazně méně práce. Zkrátka minimum úsilí, maximální požitek.
Jaké jsou znaky lenivého kuchaře? Nechce číst dlouhé recepty, nechce trávit hodiny u sporáku, ale přes to všechno by se rád dobře najedl. Pokud se v líném kuchaři poznáváte, je tato kuchařka přesně pro vás. Sepsali jsme do ní jídla všeho druhu a zjednodušili je tak, aby vám na vaření stačilo pár ingrediencí i pár minut. Přidali jsme tipy, jak si v kuchyni zjednodušit život i jak zapojit šikovné přístroje, které mohou vařit za vás. Všechny recepty jsme jako vždy uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit.