Podzim u nás vypadá pokaždé stejně. Opadaná jablka, která nestihneme sníst. Tady je možnost, jak je zpracovat, když jich máte hodně i návod, jak si udělat jen jednu sklenici jen tak na zkoušku. Ale, na rovinu, u jedné sklenice to nezůstane. Představte si jablečnou vůni, skořici a třeba křupavý toust ke snídani. Nebo můžete marmeládu použít do moučníků, které máte rádi. Co může být kvalitnějšího než džem, který jste si udělali sami doma a přesně víte, co jste do něj dali? Navíc tenhle recept je „vychytaný“ a celá příprava vám bude trvat asi tak hodinku práce. To už stojí za to, co myslíte? Vyzkoušíte?
Na jednu sklenici jablečné marmelády potřebujete:
250 g oloupaných a na kousky nakrájených jablek
100 g cukru (používám hnědý, ale je to jedno)
Jeden kousek skořice
Trochu muškátového oříšku
Šťáva z půlky citronu
Lžička pomerančové kůry
Všechno promíchejte a dejte na sporák. Až směs začne bublat, ztlumte vařič a vařte 20 – 30 minut, dokud jablka nezměknou. Velké kousky můžete trochu rozmačkat tak, aby vám velikost vyhovovala. Tím je váš džem hotový. V troubě na 50 st. zahřejte sklenici, poté do ní nalejte ještě horkou marmeládu. Zavřete sklenici, otočte dnem vzhůru a nechte ochladit. Užijte si tu skvělou chuť! Zachutnala vám a chcete další recept? Pak si nechte inspirovat naší nabídkou a vyberte si některou z knih. Budete ji mít po ruce, kdykoliv se rozhodnete připravit si doma nějakou dobrotu.
-ice-
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.