
Na jednu sklenici jablečné marmelády potřebujete:
250 g oloupaných a na kousky nakrájených jablek
100 g cukru (používám hnědý, ale je to jedno)
Jeden kousek skořice
Trochu muškátového oříšku
Šťáva z půlky citronu
Lžička pomerančové kůry

Všechno promíchejte a dejte na sporák. Až směs začne bublat, ztlumte vařič a vařte 20 – 30 minut, dokud jablka nezměknou. Velké kousky můžete trochu rozmačkat tak, aby vám velikost vyhovovala. Tím je váš džem hotový. V troubě na 50 st. zahřejte sklenici, poté do ní nalejte ještě horkou marmeládu. Zavřete sklenici, otočte dnem vzhůru a nechte ochladit. Užijte si tu skvělou chuť! Zachutnala vám a chcete další recept? Pak si nechte inspirovat naší nabídkou a vyberte si některou z knih. Budete ji mít po ruce, kdykoliv se rozhodnete připravit si doma nějakou dobrotu.




-ice-