Tip na dárek: KÁVOVÁ EDICE PRO KNIHOMOLY – sleva 20 % jen do 22.11.

Milujete Bounty? Máme pro vás zdravý recept!

archiv revue
Vyzkoušejte si recept na zdravou variantu kokosové tyčinky Bounty polité čokoládou - a bez cukru!
Super nápady i recepty najdete na blogu KNIHCENTRUM RevueKdyž už člověk má chuť na něco sladkého, rád sáhne po dobré čokoládě. Ale pravá tmavá čokoláda není ani zdaleka tak chutná jako čokoládová tyčinka Bounty.
Znáte tu závislost a taky vždycky hledáte při nákupech charakteristickou barvu obalu u pokladny?
Ta chuť kokosu je prostě úžasná. A bylo by skvělé, kdyby šlo doma vyrobit něco chuťově srovnatelného a sníst to bez výčitek svědomí, že?

Chce to trochu experimentování, nebát se, že to nevyjde a návod je na světě.
Tak co, chcete ho vyzkoušet?
Pokusů bylo hodně, ale rozhodně nejlepší je tento „vymazlený“ recept s kokosovým olejem a mlékem. Potřebuje trochu času na ztuhnutí, ale stojí za čekání i za přípravu.
Tak pojďte na to!

Co potřebujeme?

1 hrnek strouhaného kokosu
1/3 hrnku fruktózy, sukralózy nebo erythritolu (můžete použít jinou sypkou náhražku cukru, jen na stévii pozor, aby vám to nezhořklo, v tomto receptu bylo použito sladidlo Lite&Sweet)
pár kapek vanilkového extraktu
150 ml kokosového mléka (menší plechovka, běžně dostupná)
20 ml kokosového olejeSuper recepty a nápady v KNIHCENTRUM Revue
cca 100 g jakékoliv čokolády slazené stévií, můžete dát i víc…

Smíchejte všechny ingredience kromě kokosu a pomalu zahřívejte na sporáku jen tak aby se rozpustilo sladidlo a kokosový olej. Pak dejte stranou a přidejte kokos. Dobře promíchejte. Vyložte si libovolnou formu (ideální je obdélníková) fólií a směs v ní rovnoměrně uhlaďte.
Teď přichází zkouška trpělivosti – nechte v lednici do druhého dne.

Druhý den si roztopte čokoládu s troškou kokosového mléka, pokud vám zbylo, a mezitím si hmotu z lednice nakrájejte na tyčinky. Můžete je namáčet, nebo je čokoládou přelít, to je na vás.
Nechte je lehce zaschnout na pečícím papíře a můžete se do nich s klidným svědomím pustit.

Jen upozornění. Máte-li doma víc milovníků kokosu, dělejte rovnou dvojnásobnou dávku…
Jestli vás chuť Bounty rozplývající se na jazyku nezaujala, ale máte chuť na něco dobrého a sladkého, hledejte inspiraci v naší nabídce knih plných originálních receptů.


Dezerty jedna báseň z nabídky KNIHCENTRUM.CZRAW dezerty na každý den z nabídky KNIHCENTRUM.CZ      Pečení 500 receptů s vůní domova v KNIHCENTRUM.CZ



-ice-

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Dorty a dezerty
Čeština

Dorty a dezerty

0.0 0
199 163
Vyprodáno
Čeština

Dorty a dezerty

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Čeština

Raw dezerty pro každý den

0.0 0
69
Vyprodáno
Čeština

Recepty od babičky 7 Tvarohové zákusky a dezerty

5.0 1
50 41
POSLEDNÍ KUSY
Čeština

Rychlé lahodné dezerty

3.0 1
299 245
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Možná jste o Abhejali Bernardové dosud neslyšeli, a my bychom to rádi napravili. Tahle inspirující žena jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první člověk pocházející ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Pracuje jako překladatelka a šéfka nakladatelství Madal Bal. Je také mistryní ČR v běhu na 100 km a 24 h, od 18 let se věnuje meditaci. O svých výpravách nejen po světě, ale hlavně do vlastního nitra, napsala knihu Dokud voda neskončí. Nedávno vyšla i audiokniha, kterou namluvila Tereza Bebarová.
V sobotu 16. listopadu jste se mohli v Ostravě setkat s Karin Krajčo Babinskou, autorkou knižní novinky Čarodějky, která se konala v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Autorku doprovodil Richard Krajčo.
„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –