Hobby jménem „homebrewing“
I když zatím úplně nevíte jak na to, zjistíte, že domácí vaření piva není nic složitého. Právě pro tyto účely vznikla kniha Pivařka na druhou, která v sobě soustředí ty největší moudrosti, jež budete pro vaření piva potřebovat. Důležité je, že jsou prověřené praxí a zkušenostmi ostatních domovarníků, protože kniha vznikla na základě blogu o přípravě domácího piva. Nové vylepšené vydání původní Pivařky vám poskytne nejen šikovné návody, ale také spoustu zajímavostí o historii a druzích tohoto populárního pěnivého moku. Abyste to měli co nejjednodušší, všechny podstatné informace doprovází fotografie a k přepočtům ingrediencí můžete využít připravené tabulky v příloze.
Autor Pivařky na druhou Petr Novotný je spoluzakladatelem Cechu domácích pivovarníků. Poté, co získal inženýrský titul v chemickém inženýrství a bioinženýrství, využil svoje profesní zkušenosti v zálibě domácího vaření piva. Snaží se přibližovat teorii výroby ostatním domácím sládkům a zároveň se inspiruje jejich poznatky. Vše se rozhodl sepsat a předat dál v knižní podobě.
Domácí výrobky válí
Vlastní vaření piva je u nás velmi populární, stejně jako návštěvy minipivovarů, jejichž množství každoročně stoupá. Lidé se totiž stávají co se týče gastronomie čím dál většími fajnšmekry a vybírají si i mezi pivem zajímavé a méně dostupné druhy. Proto se těší hojné účasti návštěvníků pivní festivaly, slavnosti a podobné akce. Také restaurace vám potvrdí, že pokud nabízejí speciální pivo domácí výroby, stávají se oblíbenějšími. S chytrou publikací Pivařka na druhou si můžete udělat radost sváteční várkou i vy sami. Originalita se cení, u doma vyrobených nápojů obzvláště.
Rodinná setkání a oslavy jsou výbornou příležitostí ke vzniku nového druhu piva. Uvařte si třeba speciální vánoční ležák jako z Harryho Pottera, který můžete degustovat s celou rodinou. Pivařka na druhou je určená především těm, kdo se nespokojí s produkty velkých pivovarů, které jsou dostupné v každém supermarketu, a zkrátka chtějí posunout zážitek z pití piva ještě o úroveň výš.