První kniha české autorky s tematikou jedlých dárků…

archiv revue
Kniha Denisy Bartošové nazvaná Láska prochází kuchyní obsahuje recepty na jedlé dárky všeho druhu: pro děti, muže, ženy, kamarády a ke všem možným příležitostem.
Kniha Denisy Bartošové nazvaná Láska prochází kuchyní obsahuje recepty na jedlé dárky všeho druhu: pro děti, muže, ženy, kamarády a ke všem možným příležitostem. S tím samozřejmě souvisí i originální balení dárků, na které bude v knize návod, případně šablona na krabičku, kornout, jmenovky. Kniha bude rozdělena do kapitol podle jednotlivých měsíců od ledna až po prosinec, protože každý měsíc se najdou příležitosti k nejrůznějším oslavám.

V knize najdete jak báječné recepty, tak tipy a návody na jedlé dárky i jejich balení. Za pomoci Denisy dárek uvaříte, zabalíte a poté jej věnujete někomu blízkému k příležitostem po celý rok!
Z 52 dvou dárků vybíráme: Slané pečené čtyřlístky jako jedlé „PF“ – Valentýnské dárky – Plněná pečená velikonoční vajíčka s alkoholem pro velké koledníky – Marmeládový snídaňový set na týden – Bylinkové octy, ovocná vína – Houbové sádlo – Domácí chipsy z čerstvých brambor – Adventní kalendáře – Sušenky pro zvířátka.

RECEPT

Krůtí paštika s whisky a šalvějíRafinovaný dárek pro Vašeho milého nebo milou. Paštičkou ale určitě nepohrdne ani kamarádka nebo mlsná babička, která má ráda slané. Každopádně si jednu nechte pro sebe, protože si to zasloužíte.Ingredience15 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule nakrájená na drobno, 3 stroužky drceného česneku, 1 lžíce šalvějových lístků nasekaných na drobno plus pár celých na dozdobení, 500 g očištěných krůtích jater, 50 ml dobré whisky, 125 g změklého másla, 40 ml smetany na vaření, mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 2 lžičky celého růžového pepře, 150 g másla k přepuštěníMáslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a šalvěj a smažte 2 minuty. Přidejte játra a smažte další 3 minuty. Vlijte do pánve whisky a nechte pobublávat, až se všechna tekutina odpaří. Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Pak směs přesuňte/vlijte do lehce vymazané formy. Přikryjte a nechte chladit. Nejméně 2 hodiny, ideálně do druhého dne. Připravte si přepuštěné máslo podle tipu pod receptem. Do horkého másla vložte několik menších lístků šalvěje a lehce podrcený růžový pepř, máslo se kořením provoní. Nechte 20 minut stát, aby se vůně propojily. Přepuštěné máslo znovu rozehřejte a zalijte jím celou horní plochu vychlazené paštiky.Přepuštěné máslo: máslo pomalu zahřívejte v hlubší pánvi nebo kastrůlku. Pečlivě sbírejte pěnu, dokud nezůstane čistá zlatavá tekutina – mléčný tuk, ze kterého se zahříváním odpařila přebytečná voda. Na dně uvidíte přichycené a usazené mléčné bílkoviny. Průzračné přepuštěné máslo z nich slijte.


Balení

Formy na paštiku, celofán, izolepu, barevný nebo vzorovaný papír, nůžky, pravítko, fixu, bílý pečicí papír, provázek
Paštikovou směs můžete nalít do různých forem. Do menší formy na biskupský chlebíček, větší formičky na košíčky, samonosného papírového košíčku na muffiny, nebo do plechové formy na puding ve tvaru bábovičky. Až paštiku zalijete přepuštěným máslem s kořením věnujte jí chvilku pozornosti. Koření a lístky šalvěje urovnejte třeba pomocí pinzety. Právě tuhle část vašeho výtvoru obdarovaný uvidí jako první. Po zatuhnutí paštiky každou formičku zvlášť zabalte do celofánu tak, aby „barevná“ část s přepuštěným máslem byla viditelná. Na spodní straně přelepte tenkou izolepou. Kolem celé formičky obtočte proužek papíru, na který můžete ručně napsat věnování a jméno obdarovaného. Vybrané pečivo obalte do bílého pečicího papíru. Vystřihněte obdélník, který bude velký jako zhruba jedna třetina délky pečiva. Pečivo kolem střední části oviňte papírem a převažte provázkem. Celou kompozici naaranžujte na kuchyňský stůl a z konců provázků na pečivu vytvarujte jednoduché srdíčko.

Knihu vydává v říjnu nakladatelství Smart Press.

O autorce

Denisa Bartošová se od roku 2005 profesionálně věnuje dekor stylingu. V minulosti spolupracovala s časopisy Apetit a Albert v kuchyni, nyní se věnuje časopisu Gurmet, kde působí v roli dekor stylistky při fotografování jídla, redakčně zpracovává rubriky Dětské vaření a Dekor. Dlouhodobě také spolupracuje s časopisem Marianne bydlení, kde jako autorka zpracovává Dekorové story, ale
i realizuje proměny interiérů jako interiérová designérka. V současné době také provozuje e-shop a kamennou prodejnu, pro které navrhuje design vlastních výrobků.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Láska prochází kuchyní
Čeština

Láska prochází kuchyní

0.0 0
499 409
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více