O kom řekl Leoš Mareš, že je „zjevení něčeho tak výjimečného“? MILLENNIALS KONEČNĚ SKLADEM

Recenze: Markéta v troubě

archiv revue
Foodblogerka Markéta Chovancová připravuje v troubě i na plotně lahodné pokrmy od jara do zimy.

Autorka Markéta Chovancová je maminka tří dětí, která si založila blog jen jako úložiště pro své osvědčené recepty.  Vaření a pečení má převážně jako koníček a ráda dělá lahodnější a krásnější dny své rodině. Na blogu jí začali přibývat odběratelé a poté jí dokonce sledující začali posílat i fotky povedených jídel, které podle ní uvařili či upekli. To pro ni byla velká odměna a také motivace, aby v tom pokračovala dál.
 

Kuchařka Markéta v troubě je rozdělena do 4 kapitol podle ročního období. Najdete tam recepty z dostupných surovin, které převážně máte doma, nebo je seženete v jakémkoliv menším či větším obchodě, a někteří možná i na své zahradě.

Recepty jsou napsané srozumitelně a jsou jednoduché na přípravu. Fotografie u každého receptu jsou nádherné. Osobně dám hodně na vizuál kuchařských knih a tahle se opravdu povedla.


Měla jsem před sebou náročný víkend a věděla jsem, že bez sladkého to nezvládnu, tak jsem si vybrala lehký a vláčný dezert. Některým už dozrávají třešně, takže ocení tento recept na dezert, který je ideální na horké letní dny.
 

Tvarožník s ovocem 

Má vláčnou až pudinkovou konzistenci a ve spojení s ovocem a křupavými mandličkami je prostě dokonalý.
 


Budeme potřebovat:

500 g tvarohu v alobalu

500 ml podmáslí

4 vejce

Citronová kůra a šťáva

180 g cukr krystal

300 g polohrubé mouky

1 PDP

miska vypeckovaných třešní a červeného rybízu

dvě hrsti mandlových lupínků

Postup:

Nejprve si do dvou misek oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a dáme je na stranu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté zašleháme tvaroh, podmáslí, citronovou kůru a lžíci citronové šťávy, do mouky zamícháme kypřicí prášek a po částech přimícháme k ostatnímu. Nakonec opatrně vmícháme po částech i sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem, tedy vypeckovanými třešněmi a červeným rybízem, a mandlovými lupínky. Troubu rozehřejeme na 175 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. 

Tvarožník jsem vzala s sebou na výlet a musím říct, že se po něm jenom zaprášilo. 😊 

Markéta

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Markéta v troubě
Čeština

Markéta v troubě

5.0 1
od 209
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Heather Parkerová strávila dětství u koní. Když se stala matkou a její manžel zbohatl podnikáním, rozhodla se, že se rodina přestěhuje do jižní Kalifornie. Tam, kde jsou luxusní domy, atraktivní opálení lidé, ale především stáje. Prostřednictvím dcer si chce splnit sen stát se nejlepší jezdkyní na koni. Tomuto přání podřídí naprosto vše.
Cestovatelský deník Fotra na tripu je nejen inspirací pro dobrodružné výpravy, ale také praktickým průvodcem pro každého, kdo se rád toulá světem.
Rozhodli jste se omezit cukr ve stravě? Pak je publikace Pravda o cukru pro vás to pravé!