BLACK FRIDAY = čtení a zábava od 39 Kč

Recept na víkend - čokoládový koláč za půl hodiny.

archiv revue
Máme pro vás recept na čokoládový koláč, jehož přípravu zvládnete za půlhodinku. Je jednoduchý a je čokoládový. Jdeme na to?
Čokoládový koláč za půl hodiny - recept na KNIHCENTRUM RevueCo si upéct na víkend nebo na poslední chvíli, když se ohlásí nečekaná návštěva?
Máme pro vás recept na čokoládový koláč, jehož přípravu zvládnete za půlhodinku. Je jednoduchý a je čokoládový. To je ideální kombinace pro jakýkoliv dezert.
Jdeme na to?

Budete potřebovat 4 větší vejce, 120 g hnědého cukru (ale můžete přisypat i víc, je to dobré na nervy), vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr či vanilkovou esenci), 100 g ořechů (polovinu pomletou, polovinu nasekanou nožem), 50 g hrozinek nebo brusinek, 100 g kvalitní tmavé čokolády (můžete nahradit čokoládou na vaření), 5 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, půl prášku do pečiva (někdo dává i celý) a 5 lžic rozpuštěného másla.

Čokorecept z KNIHCENTRUM Revue
1. Jako první si zapněte troubu a nastavte 170 st. Přelijte hrozinky trochou vřelé vody a nechte v hrníčku chvilinku nabobtnat. Můžete přidat i rum, ale nemusíte.

2. V míse si smíchejte celá vajíčka, cukr a vanilku a mixujte tyčovým mixérem nebo šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří pěna a cukr nebude úplně rozpuštěný.

3. Nasypte do mísyČoko recept z KNIHCENTRUM Revue mouku, kakao, prášek na pečení a pokračujte v míchání.

4. Během míchání přidejte nahrubo nastrouhanou čokoládu, ořechy, okapané hrozinky, a nakonec roztopené máslo.

5. Směs vylijte na menší plech (vymazaný a vysypaný moukou, pokud nemáte papír na pečení a pečte cca 20 minut v závislosti na troubě (test dřevěnou špejlí to jistí).

Hotový moučník necháme vychladnout a poté buď nakrájíme na řezy nebo vykrajujeme pomocí formiček tvary. Kdo má doma vykrajovátka na perníčky, může vytvořit i valentýnská srdíčka.

Chcete-li si s moučníkem víc vyhrát, připravte si čokoládovou polevu (další tabulka čokolády + kousek másla nebo použijte kupovanou) a ozdobte brusinkami nebo kousky ořechů či čokolády. Ale není to vůbec nutné, tenhle čokoládový koláč zmizí hned i bez polevy.

Další inspiraci na dezerty z čokolády najdete v těchto knihách:


Kniha Čokoláda z nabídky KNIHCENTRUM.CZ    Čokoláda z nabídky KNIHCENTRUM.CZ   Lahodná čokoláda - KNIHCENTRUM.CZ



-ice-

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Čokoláda
Čeština

Čokoláda

0.0 0
499 424
Vyprodáno
Čeština

Čokoláda

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Slovenština

Čokoláda

3.0 1
209 171
Vyprodáno
Čeština

Čokoláda božský požitek

3.5 2
299
Vyprodáno
Čeština

Čokoláda sladké pokušení

3.0 1
299 245
Vyprodáno
Slovenština

Lahodná čokoláda

0.0 0
299 245
Vyprodáno
Slovenština

Lahodná čokoláda

3.0 1
298 244
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Možná jste o Abhejali Bernardové dosud neslyšeli, a my bychom to rádi napravili. Tahle inspirující žena jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první člověk pocházející ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Pracuje jako překladatelka a šéfka nakladatelství Madal Bal. Je také mistryní ČR v běhu na 100 km a 24 h, od 18 let se věnuje meditaci. O svých výpravách nejen po světě, ale hlavně do vlastního nitra, napsala knihu Dokud voda neskončí. Nedávno vyšla i audiokniha, kterou namluvila Tereza Bebarová.
V sobotu 16. listopadu jste se mohli v Ostravě setkat s Karin Krajčo Babinskou, autorkou knižní novinky Čarodějky, která se konala v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Autorku doprovodil Richard Krajčo.
„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –