BLACK FRIDAY = čtení a zábava od 39 Kč

Rychlý a jednoduchý čokoládový recept, kterým dostanete každého

archiv revue
Co vyvolá blažený úsměv spolehlivěji než chuť čokolády? Máme pro vás rychlý recept na čokoládové suflé, kterým ohromíte i náročného labužníka.
A co je na tomhle receptu nejlepší kromě skvělé bohaté čokoládové chuti? Je hotový za chvilku, a přitom chutná výborně, jako byste jeho přípravou strávili aspoň dvě a půl hodiny. Nevěříte? Vyzkoušejte! Čokoládové dezerty Čokoládový recept z KNIHCENTRUM.CZjsou spolehlivým zdrojem dobré nálady, tak si ho pojďte s námi připravit. Stačí mít doma pár základních surovin a samozřejmě dobrou a kvalitní hořkou čokoládu a za chvilku si můžete doma všichni pochutnávat. Na suflé je nejlepší právě kombinace křupavého povrchu a rozpuštěného čokoládového vnitřku. Je snad něco lepšího? Snad jen pokud máte doma zmrzlinu a přidáte ji k dezertu.

Čokoládový recept z KNIHCENTRUM.CZRecept:
4 vejce, 160 g čokolády, 160 g másla, 130 g moučkového cukru, 50 g mouky, špetka soli, pomerančová kůra (pokud máte a chcete ji tam mít). Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte máslo. V mezičase šlehejte vejce s cukrem tak dlouho, dokud vzniklá směs nezdvojnásobí svůj objem. Pak postupně a pomalu přidávejte směs čokolády a másla a lehce promíchávejte i pomerančovou kůru. Dejte si pozor, ať mícháním vháníte do těsta vzduch, ne naopak. Pak po troškách za stálého promíchávání přidejte mouku. Připravte si zapékací misky a pečlivě je vymažte máslem a vysypejte kakaem (to, co je navíc v nádobkách nenechávejte). Vymazání máslem je jeden z nejdůležitějších bodů programu, na tom se může leccos pokazit.  Směs vlijte do misek zhruba 1 cm od okraje. Pečte v předem zahřáté troubě na 200 st. 11 – 12 minut. Servírujte s ovocem nebo se zmrzlinou.


Chcete vyzkoušet další čokoládové recepty? Pak si vyberte toho správného knižního poradce.

       

-ice-
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Čokoláda 50 snadných receptů
Čeština

Čokoláda 50 snadných receptů

4.0 1
299 245
IHNED odesíláme
Čeština

Čokoláda

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Čeština

Čokoláda

0.0 0
499 424
Vyprodáno
Čeština

Čokoláda každý den

0.0 0
49 40
POSLEDNÍ KUSY
Čeština

Čokoláda božský požitek

3.5 2
299
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Možná jste o Abhejali Bernardové dosud neslyšeli, a my bychom to rádi napravili. Tahle inspirující žena jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první člověk pocházející ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Pracuje jako překladatelka a šéfka nakladatelství Madal Bal. Je také mistryní ČR v běhu na 100 km a 24 h, od 18 let se věnuje meditaci. O svých výpravách nejen po světě, ale hlavně do vlastního nitra, napsala knihu Dokud voda neskončí. Nedávno vyšla i audiokniha, kterou namluvila Tereza Bebarová.
V sobotu 16. listopadu jste se mohli v Ostravě setkat s Karin Krajčo Babinskou, autorkou knižní novinky Čarodějky, která se konala v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Autorku doprovodil Richard Krajčo.
„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –