Sapíkův svět – nejlepší recepty i životní příběh

archiv revue
Přijměte pozvánku nahlédnout do kuchyně legendy českého kulinářství. Jaroslav Sapík vám ukáže svoje kuchařská kouzla a prozradí i něco ze života.
Jméno Jaroslava Sapíka znají snad všichni v Česku a někteří měli možnost ochutnat i jeho jídla v restauraci U Sapíků. Málokdo ale o něm ví něco víc a zná jeho recepty. Ale kniha Sapíkův svět není kuchařka, jak si možná představujete. Je to životní příběh mistra kuchaře a jeho rodiny, jejichž kuchařské kořeny sahají až do 17. století.

Sapíkův svět vypráví nejen o něm, ale popisuje celou jeho dlouhou kuchařskou cestu. Seznámí vás se svými předky i s kořeny jeho ženy Marcely. Bude vám vyprávět o kuchařské Školičce Marie Terezie v Klokočné, kterou založili a kde se učí vařit zatím poslední generace Sapíků a nechá vás nakouknout i pod pokličku některých jeho slavných receptů, na které se vám budou sbíhat sliny, stejně jako mnoha slavným osobnostem, které si jeho kuchyni oblíbily. Prozradí vám některé recepty jeho babičky i maminky a přidá několik vlastních, při jejichž čtení dostanete okamžitě hlad. Obzvlášť ty recepty na pokrmy ze zvěřiny by mohl vyvažovat zlatem, ale přesto je najdete v této knize.

Kniha Sapíkův svět je skvělý tip na dárek k jakékoliv příležitosti, protože si na své přijdou všichni, kdo rádi vaří, ale také čtenáři biografií, které zajímá víc, než se můžou dozvědět z bulvárních plátků. Příběh i recepty doprovází spousta fotek a jakmile se začtete, stránky vám doslova ubíhají pod rukama, až jste najednou na konci. Bez váhání knihu doporučuji, zaujala mně v mnoha ohledech a možná se pustím i do vaření. Teď to chce jeden ochutnávkový recept, nemyslíte? Já chci určitě vyzkoušet víc receptů, ale zaujal mě tento. Proč? Protože kachny s knedlíkem a zelím už bylo dost a je třeba vyzkoušet i něco jiného.

Kachna v šouletu po židovsku
Suroviny:
4 ks kachních stehen upečené do měkka
Šoulet
150 g krup, 100 g hrachu, 100 g zeleného hrášku, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžíce sádla, výpek z kachny, pepř, majoránka, drcený kmín, sůl.
Postup: Na sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme vařené kroupy, hrách, drcený česnek, sůl, pepř, kmín, výpek z kachny, a nakonec zelený hrášek a promícháme. Dekorujeme pečenými jablíčky. Podáváme s oloupanými a osolenými kvašáky v zaledované misce.

Objednejte si u nás Sapíkův svět, čeká v něm na vás plno dalších skvělých receptů a bude vás bavit si ji číst.

-ice-
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Super jednoduše bez masa

5.0 2
469 431
IHNED odesíláme
Čeština

Když hvězdy vaří

0.0 0
329 270
Poslední kusy
Čeština

Když hvězdy vaří… 2

0.0 0
349 286
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více