Tip na dárek: KÁVOVÁ EDICE PRO KNIHOMOLY – sleva 20 % jen do 22.11.

Tisíc dnů v Toskánsku? Tisíc dnů vám prostě nebude stačit! 😊

archiv revue
Pojďte zapomenout na každodenní stresy a vydejte se do země, která voní bylinkami a kořením už na dálku aspoň prostřednictvím této knihy. Budete mít pocit, že tam jste a bude se vám to moc líbit.
Možná to byla láska na první pohled. Potkali se, seznámili se a velice rychle se i vzali. Americká šéfkuchařka a uhlazený bankéř z Benátek. Možná se to zdá jako šílený nápad, ale pokud si to zrovna myslíte, další nápady byly stejně překotné. Když už byli manželé, rozhodli se rozloučit se s městem gondol a otočit se k němu zády. Přetrhali všechno, co je v Benátkách vázalo, aby mohli odjet do Toskánska a začít tam bydlet v čemsi, co mohla být dříve stáj. A to, co prozatím působí jako katastrofa, to byla zase velká láska na první pohled, ale taková, že které se už nikdy nedokážou vyléčit.

Zamilovali se do typické krajiny, starobylých domů, tradiční vesničky San Casciano dei Bagni a všechno, co tam viděli a čeho se mohli zúčastnit, je nadchlo natolik, že si ani neuvědomili, že do Toskánska přijeli vlastně nedávno. Už si neuměli představit život bez nádherné modré oblohy a přírody, bez zvuku kostelních zvonů, bez vinobraní, a hlavně bez toskánské kuchyně. Když potkali starého Barlozza a ten jim dal ochutnat vesnický chleba pokapaný čerstvě vylisovaným olivovým olejem, pozval je na sběr kaštanů i na pátrání po těch nejlepších lanýžích a pomalu je naučil, aby se ze svého uspěchaného streotypu vymanili a začali si konečně užívat drobné radosti života a žili tak každý den. A Barlozzo jim rád ukazuje zdejší způsob života. Ze zamilovanosti do Toskánska se brzy stává láska na celý život.

Tisíc dnů v Toskánsku je román, který se odehrává na jednom z těch nejkrásnějších míst, jaké v Evropě můžete najít a mezi stránkami skrývá recepty, které voní na dálku a po kterých se vám budou nejen sbíhat sliny, ale pokud nebudete těsně po jídle, skoro určitě vyrazíte pro něco dobrého do lednice. Je to kniha o cestování, o Itálii, o skvělém jídle i pití a o zážitcích, jaké se nikde nedají koupit. Budete mít chuť odjet do Toskánska, stát se členem místní komunity a všechno to hezké zažít na vlastní kůži. A zcela určitě budete chtít uvařit si všechny ty speciality. A protože s tím autorka počítala, poschovávala mezi stránkami knihy několik hodně dobrých receptů. Tisíc dnů v Toskánsku? Tisíc dnů vám nebude stačit. 😊

-ice-
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Po italsku do hubky

5.0 1
299 245
Vyprodáno
Čeština

Moje Velká Británie

3.0 1
649 532
Vyprodáno
Čeština

Cestování za jídlem

3.0 1
349 286
Vyprodáno

Jižanská kuchařka

0.0 0
od 209
Čeština

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku

3.0 1
199 163
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –
Sbírka Millennials obsahuje její populární texty (stejnojmenná báseň má na Instagramu 1,4 milionu zhlédnutí) a hluboký pohled do lidské duše, ve kterém se najde každý z nás. Čeká i s podpisem autorky Kateřiny Pokorné na 3 výherce!
Prémiový obsah
číst více
Gabriela Končitíková se studiu odkazu Baťa věnuje sedmnáct let, je autorkou několika knih na toto téma, věnuje se přednáškové a lektorské činnosti, působí jako ředitelka Nadace Tomáše Bati.