Poznejte blíže Krále Šumavy
Tereza Rak, známá na sociálních sítích jako Srdce z jeřabin ve své první knize sepsala nejen vlastní populární a léty osvědčené návody a recepty pro děti i dospělé, ale také základní principy tvoření z papíru i přírodnin.
Nabízí tak čtenářkám způsob, jak v sobě probudit tvořivého ducha a nápady si vymýšlet podle svého.
„Co tvořím dnes, bude jednou vzpomínkou mých dětí.“
KNIHA OBSAHUJE:
Po populární Kuchařce pro mého muže přichází autorka se základní kuchařkou pro mladé či začínající kuchaře. Kuchařka pro mého syna má za cíl přivést dospívající dítě do kuchyně i z jiných důvodů, než jsou zapečené tousty. Kniha nenásilnou a láskyplnou formou seznamuje kluky (a holky) se základními postupy vaření, s vybavením kuchyně, snadnými osvědčenými recepty na polévky, hlavní jídla, saláty i dezerty. Čerpá především z italské, ale také francouzské, americké či asijské kuchyně a nezapomíná na stálice kuchyně české. Učí začínající kuchaře, jak mít z vaření a dobrého jídla radost, jak z přípravy jídla udělat zábavu, ale také jak mít v kuchyni čisto a pořádek. Kuchařka, která se neztratí v žádné domácnosti s mladšími (i staršími) začínajícími kuchtíky!
Kniha obsahuje:
- 90 do detailů popsaných receptů
- návodné fotky a ilustrace
- úvodní kapitolu s tipy, jak se v kuchyni neztratit, nezranit a jak si vaření (a dokonce i úklid) užít
- vegetariánské varianty k téměř každému receptu s masem
- kapitoly: 1. Co, jak a proč, 2. Polévky, krémy a vývary,3. Těstoviny, noky, rýže a čočka, 4. Maso a ryby, 5. Street food – fast food, 6. Saláty, 7. Pomazánky a dipy, 8. Snídaně, svačiny, smoothie, 9. Muffiny, koláče, dezerty, 10. Přílohy
Kniha navazuje na Vánoční Tradinář a obsahuje celkem 80 receptů na tradiční i moderní jarní dobroty, například masopustní koblihy a boží milosti, postní jídla a polévky, božíhodové menu, kynuté jidáše, mazance a velikonoční cukroví i jarní pokrmy z prvních bylin a zelených lístků.
Kniha vás provede obdobím od Dušiček po Hromnice. Jarní Tradinář ukazuje zvyky oslavující nové jaro, od loučení se se zimou o masopustu přes otevírání země kolem sv. Jiří a podporu dobré úrody o Velikonocích po oslavy vrcholného mládí začátkem května a předání vlády létu o letnicích.
Nechybí výklad křesťanského velikonočního příběhu a svátků světců od farářky Martiny Viktorie Kopecké a téměř 40 návodů na tvoření masopustních masek, jarních dekorací i velikonočních kraslic.
Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem!
Kuchařka od studentky pro studenty, od mladé dospělé pro její vrstevníky.
Jak se sám o sebe postarat v kuchyni? Co si nakoupit, aby to nezruinovalo moji peněženku? Co z toho uvařit, aby to bylo rychlé, jednoduché a výživné? A především chutné? Co jíst, abychom se já i moje tělo cítili dobře?
Stejně jako mnoho dospívajících i Julie Kučerovská, autorka oceňované Kuchařky pro teenagery, odpovědi na tyto otázky hledala. A našla jich mnoho, na výživu má totiž názor prakticky každý, jen málokdo tomuto komplexnímu tématu ale skutečně rozumí. Při přípravě této kuchařky se proto autorka spojila s renomovanými odborníky a s platformou Moje tělo je moje, kteří jí důležité otázky o výživě pomohli zodpovědět objektivní a citlivou formou.
Kniha je ale především kuchařkou. Obsahuje 90 snadných, chutných a mnohokrát ozkoušených vegetariánských receptů. Jak ale sama autorka říká, u většiny receptů si čtenář může doplnit maso podle vlastních preferencí.
Kuchařka pro mě a moje tělo je určena všem, kteří začínají přebírat zodpovědnost za vlastní stravování a zjišťují, co všechno to obnáší. Vaření, nakupování, plánování, ale také zamýšlení se nad vlastním vztahem ke svému tělu a jídlu. Kapitoly jsou rozdělené podle ingrediencí, které je dobré mít doma, nechybí ani základní seznam na nákup. Všech devadesát receptů je dopodrobna popsaných, aby je každý pochopil a zvládl sám uvařit. Použité suroviny jsou levné a dostupné. Uvařit si sám totiž stojí jen trochu vůle a snahy učit se novým věcem!
Jedinečná, zábavná, naučná! Odpojte děti od přístrojů a napojte je na přírodu! Užijte si společně strávený čas!
Kniha srozumitelně a zábavně vysvětluje principy zahradničení (nejen) s dětmi, poskytuje kalendářní přehled pro celý rok a slouží jako praktický manuál pro jakoukoli zahradu. Je jedinečná v tom, jak se cíleně zaměřuje na zapojení (menších i větších dětí) do veškerého dění. Nabízí spoustu inspirace, jak si v zahradě tvořivě a příjemně hrát v jakékoli sezóně. Tato hra je propojena i s opravdovým pěstováním, které bude bavit dospělé i děti a díky kterému si společně vypěstují krásnou vlastní úrodu! Celoroční životní cyklus zahrady se prolíná s konkrétními pracovními postupy a činnostmi vhodnými pro děti, formou originálních, ale přitom snadno zvládnutelných projektů. Navíc se čtenář dozví spoustu zajímavých detailů ze života zvířat i fungování rostlin. Seznámí se také s hezkými tradičními rituály, které můžeme i dnes s chutí zapojit do moderního rodinného života. A dozví se, jak proměnit svou zahradu v opravdu živé a zajímavé místo plné zeleně, květin a jedlých plodů, plné motýlů i ptáků, záhonků i skrýší: zdroj radosti, úrody a dobrodružství.
Autorka, jež je známá i svou prvotinou Zahrádka v květináči, své znalosti a zkušenosti pravidelně zveřejňuje například na blogu http://www.zahradamebavi.cz/ Kniha je nabitá autorčinými krásnými fotografiemi z reálného pestrého roku s dětmi na zahradě, návodnými postupy a ilustracemi.
Je určena dětem a jejich průvodcům: rodičům, prarodičům i pedagogům.
Tato kniha může být báječným dárkem ke Dni dětí, za vysvědčení či k Vánocům.
Kuchařka pro teenagery je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům - i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý. A ani začínající kuchařky a kuchaři by se neměli bát popadnout do ruky měchačky, hrnce a pekáče a pustit se do díla. Vaření je zábava, zvlášť když jídlo chystáte pro rodinu či přátele, či dokonce s nimi.
Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, kam autorka zařadila recepty pro nejrůznější každodenní i slavnostní příležitosti - čtenářům přináší tipy na zdobnou a chutnou víkendovou snídani, menu na nedělní oběd, vánoční pohoštění, zábavný piknik v parku nebo občerstvení na párty, ale i na zdravé a syté svačiny nebo rychlou vegetariánskou večeři.
Jednoduché a rychlé recepty přesvědčí mladé čtenáře, že není třeba mít strach, protože když všechny s přehledem zvládne stejně stará Julie, proč by nemohli oni?
Kuchařka pro teenagery vyhrála v celosvětové soutěži Gourmand Cookbook Awards
Julie Kučerovská, autorka knihy „Kuchařka pro teenagery“, vyhrála 1. místo v celosvětové soutěži Gourmand Cookbook Awards v kategorii „D11 Family“!
Prestižní mezinárodní soutěž Gourmand Cookbook Awards byla založena v roce 1995 a od té doby se jí ročně účastní tisíce kuchařských knih, projektů a autorů z až 205 zemí.
Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana - autor je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na největším tematickém webu veganka.cz, na svých přednáškách pro veřejnost a v dalších aktivitách (spojených se zdravým životním stylem, sportem a v neposlední řadě s tématy etickými a ekologickými).
Kniha není postavena jako přesvědčovací propagace veganství, jejím hlavním tématem je, jak praktikovat veganství zdravě, dlouhodobě a bez zbytečných komplikací. Funguje jako maximálně užitečný nástroj pro každodenní praxi. Vyvrací řadu klišé a dezinformací, které o veganství kolují, současně se ale pečlivě věnuje skutečně kritickým místům ve stravování, na které je potřeba si pro dlouhodobé prospívání organismu dávat pozor.
Kniha je velmi čtivá a srozumitelná a nabízí jak přehledy zásadních informací, které lze využít pro rychlou denní orientaci, tak detailní rozbory pro všechny čtenáře, kteří chtějí problematiku prozkoumat opravdu do hloubky.