DOPRAVA ZDARMA se slevovým kódem DOPRAVA100 nad 299 Kč do konce roku
Už nemusíte chodit do cukrárny! Josef s Terezou vás nenechají v troubě a poradí vám, jak si ty největší dobroty upéct snadno doma, tak abyste jimi mohli pohostit i nečekanou nedělní návštěvu. Co dělat, když těsto nekyne? Jak vymazat formu na bábovku? Proč se lité těsto nešlehá? A jak má vypadat upečená makronka? Díky Josefovým radám, na co si dát pozor, a podrobným postupům teď zvládnete koláče, vdolky, ale i kremrole nebo kubánský dort stejně, jako je peče mistr cukrář. Už žádné nevykynuté těsto, zdrclá buchta a přešlehaná šlehačka.
Celkem 60 exkluzivních receptů vychází z 1. řady stejnojmenného nedělního pořadu České televize, který se těšil rekordní oblibě diváků. Kniha přináší to nejlepší z kynuté české klasiky, ale také dorty starého Rakouska-Uherska, jednoduché recepty, které tolik nezatíží rodinný rozpočet, a nechybí ani slané nebo bezlepkové pečení.
Čísla jsou odedávna každodenní součástí našeho života. Chápeme je jako samozřejmé společníky, prosté cifry, které určují či popisují velikost, počet nebo násobek, tedy kvantitu. Jejich kvalita, jejich skutečný význam a potenciál nám však zcela uniká.
Mnohé pak překvapí zjištění, že čísla v sobě ukrývají klíč k tajemství o každém z nás. Odkryjeme-li jejich povrchní slupku, ukážou nám svůj skutečný význam – jedinečné informace, které o každém vyjeví pravdu. Prostřednictvím čísel lze nahlédnout i do těch nejzazších koutů osobnosti libovolného člověka. A můžeme ho díky nim také lépe pochopit a porozumět jeho potřebám.
Starobylá metoda interpretace osobnostní tabulky sestavené z data narození, se kterou vás tato kniha seznámí, je jedním z prapůvodních, nosných pilířů numerologie. S její pomocí budete během několika okamžiků schopni do detailu přesně určit charakter kohokoliv si budete přát. Ať už se jedná o vás samotné, vašeho potomka, životního partnera, rodinného příslušníka, společníka nebo zákazníka. Vaše vzájemné vztahy a interakce se radikálně, doslova přes noc, zlepší, protože budete dokonale znát všechny momentální i dlouhodobé potřeby lidských duší.
Potřebné postupy zde naleznete přehledně seřazeny do kapitol a vysvětleny tak jednoduše, že snadno zasvětí i laiky.
Tato kniha vám bude nejen rádcem a průvodcem, ale i spolehlivým kompasem na rozbouřených vodách mezilidských vztahů, neboť vám pomůže vždy nalézt bezpečný přístav lásky, porozumění a vzájemné úcty. Osvojíte si tajnou moc čísel.
Toto je příběh bouřlivého týdne tří nejlepších kamarádek, které kdysi chodily do třídy s Prvokem, Šampónem, Tečkou a Karlem.
Šárka v pondělí oslaví narozeniny, večer ztratí mobil a v úterý se jí kvůli tomu otřese život v základech. Karolína ve středu přivítá doma svého manžela, se kterým rok nežila, a musí se to znovu začít učit. A Helena během pátku konečně uvěří, že by mohla zapomenout na rozvod a znovu se zamilovat.
Události těchto všedních dní je vrhnou do takových turbulencí, že ani jedna z nich večer před víkendem netuší, jak bude její život vypadat v neděli.
Je to román o radostech, které nejde prožít bez odvahy, o nekonečném boji o rodinnou harmonii a o náctiletých snech, kvůli kterým je třeba riskovat.
Užijte si tu jízdu s Gazelami! ? :-)
Patrik Hartl (podpis)
Jediná a úplná cukrářská kniha receptů na kynuté pečivo, kterou doopravdy potřebujete.
Na čtyřech stech stranách najdete padesát receptů v pěti kapitolách, které jsou zachyceny na téměř šesti stech strhujících fotografiích Marie Bartošové. Ty vás mimo jiné zasvětí do přípravy moravských koláčů a povidlových buchet, pravých francouzských briošek, čokoládového pain au chocolat nebo croissantů z takového množství másla, až se srdce zastavuje. Naučíte se připravit vesnický pomalu kynutý chléb i chléb bez hnětení, škvarkové placky, osm druhů toustového chleba i rohlíky s oříškovým máslem. Smažených koblih a donutů z celého světa v knize najdete rovnou desítku.
Do této knihy jsem dal velký kus svého srdce, třicet let praxe a zkušeností a výsledkem je jedinečná kuchařka, která potěší všechny vaše smysly.
S láskou Josef Maršálek
Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí – tématem, které zkoumají ty nejprogresivnější oblasti vědy a výživy.
Pomáhá pochopit, co stárnutí způsobuje, a také to, jak tento proces můžeme radikálně ovlivnit!
Komplet dvou bestsellerů Břicháče Toma
Nejjednodušší plán 29 dní
Kniha Nejjednodušší plán na 29 dní je ucelený systém, díky kterému můžete nastartovat hubnutí, zlepšit své zdraví, spánek a cítit se lépe už za 29 dní. Tento jednoduchý plán je připraven tak, abyste pomocí snadných rad dosáhli výsledků co nejdříve, přesto zdravě a s rozumem. Nejedná se o žádnou drastickou dietu, která by byla krátkodobým řešením, ani nebudete hladovět. Kniha Vás navede k dlouhodobé změně pomocí snadných chutných jídel z běžných surovin a s jednoduchou přípravou. Mnohá z jídel uvaříte na 2 dny dopředu a nebudete muset stát neustále v kuchyni. Součástí knihy je nákupní seznam na každý den, jídelníček na 29 dní, recepty s fotografiemi a rady a postupy, které lehce začleníte do běžného života.
Nejjednodušší plán na 29 dní Vám pomůže zhubnout a cítit se lépe. Ještě před svým vydáním pomohla tato kniha desítkám lidí nastartovat hubnutí a dala jim chuť pokračovat dále. Nyní pomůže i Vám najít si v jídle svobodu, cítit se lépe a ukáže Vám hlavně, že to JDE!
Nejjednodušší recepty
Kniha Nejjednodušší recepty pro každý den je nezbytným průvodcem pro ty, kteří chtějí pokračovat v Nejjednodušším plánu na 29 dní, zhubnout další kg, usnadnit si vaření a cítit se lépe. Jsou to jednoduše připravená jídla ze surovin, které vždy najdete doma - to nejsnadnější, co lze ve zdravé kuchyni a z pár surovin vykouzlit! U většiny receptů trvá příprava jen 30 minut. Kompletní jídlo taky často připravíte jen v jednom hrnci, na plechu v troubě nebo na pánvi. Ideální pro ty, kteří nemají čas, a přesto chtějí jíst zdravě. Velmi oceníte přípravu hlavně v situaci, kdy si chcete připravit něco rychlého k večeři nebo na druhý den do práce. Recepty jsou sestaveny tak, aby Vám po nich nebylo těžko, aby se tělu usnadnilo trávení a necítili jste se po jídle nafouklí. Součástí knihy je i úvodní textová část s dalšími radami a vysvětleními, které Vám při zdravém stravování hodně pomohou.
V knize Nejjednodušší recepty pro každý den na Vás čeká 116 receptů, které obsahují maso, ryby a běžné suroviny jako rýži, brambory či těstoviny. Uvaříte si masové i bezmasé pokrmy, slané koláče, chutné za tepla i za studena, a myslel jsem i na ty, kteří si chtějí upéct jednoduchou buchtu z plechu, vhodnou ke snídani nebo svačině pro další dny.
V knize se mimo jiné můžete těšit na tyto recepty z dostupných surovin, vše zdravé a připravené za pár minut:
...a desítky dalších výborných jídel!
V této knize si každý najde to své, bude Vám kažodenním pomocníkem v kuchyni a věřím, že Vám bude chutnat stejně jako všem, kterým jsme přinesli ochutnat a vraceli se k nám jen prázdné talíře.
Kniha navazuje na čtenářsky úspěšné tituly Tradinář – Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů a Vánoční Tradinář – od Dušiček po Hromnice a pokračuje masopustem a postním obdobím do Velikonoc a následně až do letnic.
Oslavujte s námi nové jaro! Po temném a klidném období zimního odpočinku se příroda začíná probouzet. Můžeme si všímat přibývajícího světla, prvních jarních kvítků i ptáčků. Hned po Třech králích začíná veselé masopustní období a už v únoru na Hromnice se pod povrchem chystá semínko k rozpuku. V přírodě se začínají dít věci – něco se musí stát, aby za pár měsíců bylo jaro viditelné a v plné síle. Jarní svátky spojené s novým počátkem a nadějí, že zase bude lépe, provázejí lidstvo od nepaměti a jsou plné veselých zvyků, radosti a pospolitosti. Vždyť právě teď vznikají zárodky nové úrody a ty je potřeba náležitě posílit – třeba při masopustu. Obnovu a znovuzrození připomínají i nejdůležitější křesťanské svátky, Velikonoce. Proto je v této knize věnováno více pozornosti křesťanskému příběhu Velikonoc od farářky Martiny Viktorie Kopecké.
Dochovaly se nám zvyky a obyčeje, které opakujeme každý rok zas a znovu. Pečeme koblihy, vynášíme Moranu, nosíme si domů zelené větvičky, pleteme pomlázky, malujeme vajíčka, pečeme jidášky a mazance. Víme ale proč? A kdy začíná a končí masopust, jak je to s tím masem? Proč a jak se drží půst? Co si uvařit a upéct na Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílou sobotu a na Hod Boží velikonoční? Má smysl chodit na koledu?
Starobylé svátky jsou často propojené s těmi křesťanskými i novodobými, ale všechny nás nakonec vedou zpět k přírodě a obživě i k lidské sounáležitosti. Objevujte společně s námi, co jsme pozapomněli.
Kromě popisu a hledání smyslu tradic najdete v knize mnoho inspirace, jak jarní svátky v období ledna až června slavit, co si na ně připravit, uvařit a napéct, jak si ozdobit svůj příbytek i zahradu, co pro sebe a své blízké vytvořit. Ale také jak nový začátek a jarní energii využít pro sebe osobně.
Krása uchovaná v tradicích a v lidové kultuře nás bude vždy inspirovat. S moudrostí našich předků můžeme vnést do našeho života řád a tvořit a žít v souladu s přírodou. Jarní svátky nás vedou k pospolitosti – k trávení důležitého času, s rodinou, přáteli a sousedy, užijte si je společně!
Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zachránit a Maggie je přesvědčená, že se stal obětí vloupání. Policejní zpráva zní ale jasně: spoušť stiskl Will sám.
Maggie je zdrcená žalem i sžíravými otázkami. Její manžel nebyl sebevrah. Měl toho tolik, pro co žít. Po pohřbu odjíždí Maggie do jejich prázdninového domu na malém chorvatském ostrově, aby unikla realitě. Jenže realita ji dostihne i na opuštěném místě a je mnohem temnější, než čekala.
Vše odstartuje dopis, který jí Will napsal pro případ své smrti a jenž obsahuje indicie odhalující děsivé tajemství.
Jak si Maggie skládá střípky dohromady, zjišťuje, že Willova smrt je spojena s někým z jeho minulosti... S někým, kdo udělá vše pro to, aby umlčel i ji.