Zkvašeno

Brožovaná bez přebalu lesklá
EAN:9788075659392
Kuchařka na doma
Značka: JOTA

Zboží máme skladem. Expedujeme nejpozději druhý pracovní den.

Dostupnost: IHNED odesíláme
598 Kč
490 Kč
598 Kč
490 Kč
Anotace

Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše.

Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo.

A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.

Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.

Informace o sortimentu
Podnázev Kuchařka na doma
Druh sortimentu Kniha
Autor Zuzana Ouhrabková, Vladimír Sojka
Značka JOTA
V prodeji od 05.06.2023
Rok vydání 2023
Pořadí vydání 1. vydání
Rozměry 21.0 x 24.0 x 2.5 cm
Hmotnost 0.99 kg
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran 312
ISBN 978-80-7565-939-2
EAN 9788075659392
Interní kód 0377127
Produktový manažer Lena Linda Knop-Kostková (lena.knop-kostkova@knihcentrum.cz)
Ceny dopravy
Vývoj ceny
Blog Knihcentrum revue