VELKÁ PODZIMNÍ SOUTĚŽ nejen o zájezd za 10 000 Kč

Cukroví z rostlinných zdrojů

archiv revue
Cukroví, které rychle zmizí. 😊

Pečení cukroví z čistě rostlinných potravin není žádná věda. Jde jen o to vyměnit živočišné produkty za ty z rostlin. Například klasické máslo nahradíte rostlinnou variantou, místo kravského mléka využijete mandlové, sójové, kokosové… (u mlék je možností celá řada). Tento sortiment naleznete zaručeně ve zdravých výživách, ale mnohdy už i v běžném supermarketu. U čokolád, polev a podobně stačí jen mrknout na složení.


U mnoha receptů, zejména těch nepečených zjistíte, že vlastně nemusíte používat něco jiného než dosud – a aniž byste se na to dřív zaměřovali, teď už víte, že některé druhy cukroví jste měli v rostlinné podobě. Jedná se například o kuličky – variací je spousta. A kuličky potěší i ty, kteří se na pečení necítí – stačí je jen uplácat, obalit a je to. Většinou sklidí úspěch tak či tak, protože jsou složeny převážně z oříšků – a ty ocení téměř každý.

 

A tady už je tip na jednu pečenou klasiku – linecké.


Vegan špaldové linecké cukroví

  •         250 g špaldové mouky
  •         90 g moučkového třtinového cukru
  •         160 g Alsanu
  •         1 lžička škrobu
  •         půl lžičky citrónové kůry z bio citronu
  •         půl lžičky citrónové šťávy
  •         domácí malinová nebo jahodová marmeláda

 

  1. Mouku, cukr a škrob si přesejeme přes sítko a společně se zbytkem surovin si vytvoříme těsto, které uložíme aspoň na hodinu do lednice.
  2. Vyválíme si plát těsta o tloušťce 2-3 mm, vykrojíme tvary dle libosti a ukládáme vedle sebe na plech.
  3. Rozehřejeme si troubu na 160-170 °C a poté linecké pečeme max 10 min. Hlídáme, aby nezhnědlo.
  4. Následně vytáhneme z trouby, a jelikož plech stále žhne, sundáme opatrně cukroví s pečícím papírem z plechu a necháme vychladnout.
  5. Kousek po kousku namažeme marmeládou a schováme do krabičky. :-))


Recepty na cukroví s rostlinnými ingrediencemi najdete například v Tak trochu jiné kuchařce, jejímiž autorkami jsou dcera s maminkou, či ve Zdravé vánoční kuchařce, která není zaměřena čistě vegansky, ale obsahuje řadu raw cukroví.

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Tak trochu jiná kuchařka
Čeština

Tak trochu jiná kuchařka

5.0 2
od 249
Čeština

Zdravá vánoční kuchařka

0.0 0
269 221
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Kniha Buchty po ránu 2 od Josefa Maršálka a Terezy Bebarové navazuje na úspěch první části oblíbené kuchařské série, jež se zaměřuje na pečení sladkých i slaných dobrot.
Celý rok s námi soutěžíte především o knihy, ale tentokrát můžete vyhrát něco jiného. V naší VELKÉ PODZIMNÍ SOUTĚŽI, která potrvá od 4. 11. do 17. 11. 2024, se máte na co těšit. Ceny jsou opravdu lákavé! Vyhrát můžete poukaz na zájezd v hodnotě 10 000 Kč od radynacestu.cz a balíčky s atraktivními cenami.
Emotivní a hluboký rozhovor, který drží Zuzana Burešová pevně ve svých rukou.