na dnešní den jsme pro vás připravili inspiraci na pečení bez pšenice a bez cukru. Seznámíme se s receptem na skořicové koblížky. Doba, kterou strávíte u pečení je neuvěřitelná a navíc mlsáte bez výčitek svědomí.
SKOŘICOVÉ KOBLÍŽKY
12 koblížků
Doba přípravy: 10 minut
Celková doba: 20 minut a čas na vychladnutí
Vhodné pro: snídaně, svačiny, zákusek po obědě, bez neblahých zdravotních dopadů
Co potřebujeme?
1/4 hrnku mletých zlatých lněných semínek
1 hrnek studené vody
3/4 hrnku kokosové mouky
3/4 hrnku strouhaného kokosu - neslazeného
Sladidlo (například Buddhovo ovoce, které odpovídá 1/2 hrnku cukru)
1 1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 vejce
Pro dochucení lze použít čokoládové glazé (2 tyčinky, každá 100 g, tmavé čokolády - 85 % kakaa, 2 lžíce změkčeného másla, 1/2 hrnku smetany - čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a vmícháme postupně máslo, pak smetanu. Mícháme, dokud nevytvoříme hladkou směs)
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vymastíme formu na koblihy. V hrnku nebo malé misce smícháme lněné semínko s vodou a vložíme směs na 5 minut do mrazničky. Ve velké míse smísíme kokosovou mouku, kokos, sladidlo, skořici a kypřící prášek do pečiva a všechny suroviny promícháme. Přikápneme kokosový olej a opět směs důkladně zamícháme. Lněné semínko vyndáme z mrazničky a přišleháme vejce. Potom tuto směs přimícháme do moučné směsi a uhněteme těsto. Lžící ho naklademe do koblihové formy, případně ho do otvorů zamačkáme. Vložíme koblížky do trouby a pečeme 10 minut nebo tak dlouho, dokud nebudou mírně tuhé na dotek a na povrchu nazlátlé. Necháme je 5 minut zchladnout a teprve pak je vyklopíme.
Na 1 koblihu: 189 kalorií, 2 g bílkovin, 15 g uhlohydrátů, 15 g celkového tuku, 12 g nasyceného tuku, 5 g vlákniny, 61 mg sodíku
12 koblížků
Doba přípravy: 10 minut
Celková doba: 20 minut a čas na vychladnutí
Vhodné pro: snídaně, svačiny, zákusek po obědě, bez neblahých zdravotních dopadů
Co potřebujeme?
1/4 hrnku mletých zlatých lněných semínek
1 hrnek studené vody
3/4 hrnku kokosové mouky
3/4 hrnku strouhaného kokosu - neslazeného
Sladidlo (například Buddhovo ovoce, které odpovídá 1/2 hrnku cukru)
1 1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 vejce
Pro dochucení lze použít čokoládové glazé (2 tyčinky, každá 100 g, tmavé čokolády - 85 % kakaa, 2 lžíce změkčeného másla, 1/2 hrnku smetany - čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a vmícháme postupně máslo, pak smetanu. Mícháme, dokud nevytvoříme hladkou směs)
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vymastíme formu na koblihy. V hrnku nebo malé misce smícháme lněné semínko s vodou a vložíme směs na 5 minut do mrazničky. Ve velké míse smísíme kokosovou mouku, kokos, sladidlo, skořici a kypřící prášek do pečiva a všechny suroviny promícháme. Přikápneme kokosový olej a opět směs důkladně zamícháme. Lněné semínko vyndáme z mrazničky a přišleháme vejce. Potom tuto směs přimícháme do moučné směsi a uhněteme těsto. Lžící ho naklademe do koblihové formy, případně ho do otvorů zamačkáme. Vložíme koblížky do trouby a pečeme 10 minut nebo tak dlouho, dokud nebudou mírně tuhé na dotek a na povrchu nazlátlé. Necháme je 5 minut zchladnout a teprve pak je vyklopíme.
Na 1 koblihu: 189 kalorií, 2 g bílkovin, 15 g uhlohydrátů, 15 g celkového tuku, 12 g nasyceného tuku, 5 g vlákniny, 61 mg sodíku