KNIHCENTRUM.CZ bude partnerem Garden Food Festivalu v Ostravě

archiv revue
Úspěšný gastronomický festival se v letošním roce uskuteční nejen v Olomouci, Zlíně a Ostravě, nově zamíří také na Valašsko. Přehlídka dobrého jídla a pití pod širým nebem se tak poprvé představí v Rožnově pod Radhoštěm. Tváří festivalu bude opět známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Vstupenky na jednotlivé akce jsou v předprodeji od 15. ledna.
Garden Food Festival přinese návštěvníkům vybrané lahůdky těch nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů. Nebudou chybět ani netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

Seriál festivalů odstartuje o víkendu 5. - 6. května v Ostravě v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic,  2. -3. června v Olomouci, 30. 6. - 1. 7. v Rožnově pod Radhoštěm. Svoji tour pak zakončí 1. - 2. září ve Zlíně, kde se po předchozích dvou ročnících přestěhuje ze zámeckého parku do areálu Filmových atelierů na Kudlově.

„Chceme lidem nabídnout nejen gurmánský zážitek, ale také unikátní atmosférou danou jedinečností jednotlivých lokalit. Takže ať už se vypraví na jakékoli z festivalových míst nebo třeba na všechna, čeká je pokaždé jiný, originální prožitek,“ říká za organizátory Pavel Vysloužil.

Na Garden Food Festivalu si přijdou na své milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. „Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i ze zahraničí,“ uvádí za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.“

 bude partnerem Garden Food Festivalu v Ostravě

Co jsme pro vás připravili a kde nás najdete?

Náš stánek bude stát na travnaté ploše vedle pódia. Pro tvořivce jsme přichystali fajn činnost, která s gastronomií úzce souvisí. Budete si moct poskládat ubrousky podle knihy TOPP 80 nejkrásnějších nápadů z ubrousků. Krásně složené ubrousky udělají slavnostní tabuli s jídlem dokonalou.

Zároveň pro vás bude náš stánek jakousi relax zónou, kde si budete moct prohlédnout několik kuchařských knih a v klidu si je prolistovat. 

TO NEJLEPŠÍ Z KNIŽNÍCH KUCHAŘEK NAJDETE PRÁVĚ V NAŠEM STÁNKU!

Garden Food Festival přivítá jako tradičně i velké kuchařské hvězdy. Hostem bude Zdeněk Pohlreich, herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, která bude letos nejen v roli kuchařky, ale i průvodkyní festivalovým programem. Po oba festivalové dny bude na jednotlivých místech připravený i další gastronomický program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.

Vstupenky na jednotlivé akce jsou již nyní v předprodeji v síti TicketPortal. Ve všech festivalových areálech bude opět platit jednotná festivalová měna – grešle.
„Letos jsme ale připravili novinku v podobě moderního elektronického systému, díky kterému bude placení komfortnější, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ řekl Pavel Vysloužil.

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není svázán žádnými hranicemi. Každou z akcí pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Tak vařím já
Čeština

Tak vařím já

4.0 1
299 245
Vyprodáno
Čeština

Kulinárium

3.0 1
499 459
Vyprodáno
Čeština

Lehká kuchyně

4.0 2
459 422
IHNED odesíláme
Čeština

Prostřeno bez servítků

0.0 0
399 367
Vyprodáno
Čeština

Moje domácí kuchyně (Zdeněk Pohlreich)

0.0 0
459 422
IHNED odesíláme
Čeština

Čtyři roční období na talíři

0.0 0
349 286
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více