VELKÁ PODZIMNÍ SOUTĚŽ nejen o zájezd za 10 000 Kč
Pro vstup do školy by každé dítě mělo být připraveno sociálně, emocionálně i kognitivně. Mělo by být dostatečně motivováno k plnění úkolů a zvládání situací, se kterými se dříve nesetkalo. V neposlední řadě jsou důležité také jeho znalosti a úroveň chápání. V rámci předškolního vzdělávání si děti obohacují svou slovní zásobu o nové pojmy (barvy, tvary, vlastnosti, počty...). Pro budoucí nácvik psaní je klíčové, aby dítě manipulovalo s drobnými předměty, kreslilo a vybarvovalo. Tato kniha pomůže dítěti rozvíjet logické myšlení, představivost, soustředění, jemnou motoriku a paměť tak, aby nástup do školy byl pro něj snadný a zábavný.
V souboru osmi pohádek z pera bratří Grimmů nechybí notoricky známé příběhy, jako jsou Sněhurka a sedm trpaslíků, Hrnečku, vař! či O perníkové chaloupce. Čtenáři zde však naleznou i méně známé pohádky, mezi které patří např. O zlaté huse či Jak skřítkové šili boty. Celé knize dominují rozsáhlé barevné ilustrace, jež jsou doprovázeny jednoduchým textem a které jistě potěší děti všech věkových kategorií.
Autorem neotřelých ilustrací je známý autor a ilustrátor dětských knížek – Val Biro.
Vydejte se znovu s partou čtyř kamarádů a jejich psíkem na dobrodružnou cestu v čase za poznáním a hlavně úžasnou zábavou. Tentokrát na prázdniny do Egypta! Odhalte v této nesmírně vtipné a krásně ilustrované knize, jakým způsobem žili starověcí Egypťané na březích řeky Nilu, jaké byly jejich zvyky a jaké záhady a tajemství se nachází v pyramidách a chrámech. Pomocí odklápěcích okének, která v sobě skrývají odpovědi na nejrůznější všetečné otázky, se dozvíte spoustu důležitých informací a můžete nahlédnout pod pokličku světa faraonů i obyčejných rolníků. Zjistíte mimo jiné, čemu věnovali zvláštní péči, jakou víru vyznávali a jaké představy měli o bozích, stejně jako o posmrtném životě.
Saláty jako svačinu, samostatný chod, součást studeného občerstvení či přílohu k pečeným nebo grilovaným pokrmům lze díky dostupným surovinám a bohatému výběru přísad nyní připravovat po celý rok. Nová kuchařka nabízí dvě stovky receptů na klasické zeleninové a ovocné saláty, a vynikající zdravé pochoutky podle ní připravíte také z masa, drůbeže, ryb, sýrů, tvarohu a jogurtů, z brambor, obilovin, luštěnin, těstovin, vajec a hub. Kromě tradičních receptů najdeme v knize návody inspirované středomořskou a blízkovýchodní kuchyní, které oceníte při letním posezení u ohně nebo grilu, na zahradě, na chatě nebo chalupě, a také obměny oblíbených salátů, které můžeme nabídnout dětem či jako dietní pokrm. Kuchařku doplňují způsoby přípravy plněné ovoce i zeleniny, salátových zálivek a dresinků.
Výpravná publikace Praha v průběhu staletí představí čtenářům krásy naší metropole, jak je zachytil fotograf Miroslav Krob se svým synem Miroslavem. Více než 260 snímků je doprovázeno textem renomovaného historika architektury PhDr. Rudolfa Pošvy, CSc. Jedinečné spojení detailních, velkoformátových, panoramatických, ale i leteckých záběrů (včetně snímků tak obtížně fotografovatelných míst, jako je Pražský hrad) a přehledného výkladu architektonické minulosti města seznámí s vývojem Prahy od jejích hradištních počátků v 10. století až po současnou podobu velkoměsta 21. století. Mnohé z použitých fotografií přitom dosud nebyly nikdy zveřejněny.
Pro snazší orientaci nalezne čtenář na konci knihy jmenný i věcný rejstřík; připojen je též seznam doporučené literatury.
Místo do obchodu zajděte do spíže. Vytvořit chuťově umělecké dílo v zavařovací sklenici je snadné a především vynikající! Nahlédněte s námi do tajů zavařování a připravte si zlaté mirabelky, tymiánové meruňky, nakládané třešně nebo zavařenou paštiku. Originální sklenice naplněné rozmanitými dobrotami budete otevírat často, protože ujídat meruňkový džem přímo ze sklenice je přece nejlepší. V zimě si pak pochutnáte na letním ovoci nebo obdarujete domácí zavařeninou své blízké.