Tip na dárek: KÁVOVÁ EDICE PRO KNIHOMOLY – sleva 20 % jen do 22.11.

Kuchařky - pojďme vařit!

archiv revue
Je tu podzim a s ním přichází na náš trh několik kuchařek, které se hlásí o místo ve vaší knihovně i kuchyni. Roman Vaněk, Zdeněk Pohlreich, Jamie Oliver a Láďa Hruška.... Koho si vyberete?

Je tu podzim a s ním přichází na náš trh několik kuchařek, které se hlásí o místo ve vaší knihovně i kuchyni. Záleží jen na vás, která se vám zalíbí a kdo z autorů vás osloví. Je mezi nimi i kuchařka od věhlasného mistra kuchaře a zakladatele Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka s názvem Pražská kuchařka. Pro fanoušky šéfa Zdeňka Pohlreicha, jenž je pověstný svou výbornou kuchyní i tím, že si málokdy bere servítky a říká lidem své názory zcela bez obalu je tu jeho Moje domácí kuchyně. Populární britský kuchař bez čepice Jamie Oliver nabízí svou Pohodu v kuchyni a pro všechny zastánce vychytávek a jednoduchých levných receptů je tu titul Láďa Hruška se vrací.

Je z čeho vybírat, co říkáte? A jak si mezi nimi vybrat?
Pojďme si kuchařské hity letošního podzimu trošku přiblížit.

Celkově nejobsáhlejší a nejvýpravnější je Pražská kuchařka, kterou napsal Roman Vaněk. Má téměř 700 stran, najdete v ní 700 fotografií a má mnohem větší ambice, než být obyčejnou kuchařkou, kterou vezmete jen občas do ruky.
Pražská kuchařka vás pozve na pomyslnou cestu časem. Nechá vás nahlédnout do různých kuchyní a ukáže, jaký vliv na vaření a výběr jídel měla doba, v níž kuchaři žili.
Pražská kuchařka zachycuje okamžiky a zážitky, které dokumentuje příběhy. Každá doba vypráví svůj příběh. Můžete se začíst a ochutnat dobovou atmosféru, zážitek i jídlo samotné. Jak lidi v minulosti vypadali, o čem přemýšleli, co vařili a jak – to všechno zjistíte v Pražské kuchařce.

Zdeněk Pohlreich zpestří letošní podzim i předvánoční knižní trh knihou s názvem Moje domácí kuchyně. Všichni víme a známe z televize, jak pověstný šéf umí uvařit v restauraci a postavit do latě všechny kuchaře, ale vaří vůbec doma?
Nebo je to jako v onom přísloví o kováři a kobyle a doma u Pohlreichů vaří kdokoliv jiný, než šéf Pohlreich?
Proto je tu Moje domácí kuchyně, ve které se dozvíte jak a co vaří doma Zdeněk Pohlreich.
Na skoro 200 stranách najdete 72 receptů na snídaně, obědy i večeře a pokud máte obavy, že potřebné ingredience neseženete, nebojte se – Zdeněk Pohlreich své recepty sestavil z běžně dostupných surovin, pro které stačí skočit do nejbližšího obchodu a už můžete začít vařit.
Jako nápad pro všechny „technické“ typy jsou součástí receptů i QR kódy. Po načtení budete mít rovnou v telefonu seznam na nákup. Vaření se Zdeňkem Pohlreichem je prostě zábava…

Pohoda v kuchyni je kuchařka i životní styl Jamieho Olivera. 408 stran, šest kapitol a jejich názvy, které vám prozradí vše o tématech.
Jsou to Chuť vzpomínek, Jídla pro dobrou náladu, Vyprošťováky, Klasika, Zakázané slasti a Sladké mámení. U všech receptů samozřejmě máte k dispozici veškeré výživové informace, takže víte přesně, co jíte i jak jste na tom po nutriční stránce.
Pohoda v kuchyni není sbírka jednoduchých receptů, ale kuchařka, která má za cíl zvednout vaše kuchařské dovednosti o úroveň výš. Ale na rozdíl od Jamieho předchozích knih, jsou recepty velmi podrobně vysvětleny.
Co víc si můžete přát, když chcete mít Pohodu v kuchyni i na talíři?

Láďa Hruška se dostal do povědomí národa tlačenkou v trojobalu i čipsy s kuřecích kůží.
Někteří ho za jeho sbírku receptů mají rádi, jiní mu nemůžou přijít na jméno.
Přesto o něm všichni vědí.
V celém Česku se asi nenajde nikdo, kdo by nevěděl, kdo je Láďa Hruška, že?
Proto je i jeho nová knížka plná receptů a vychytávek zajímavým tipem pro všechny, kdo neradi dlouho stojí za sporákem a ani se jim nechce komplikovat si život složitými přípravami.
Recepty Ládi Hrušky jsou navíc převážně levné, rychlé a docela často z nečekaných ingrediencí.
Chcete si to vyzkoušet?
Pak si objednejte útlou knížku Láďa Hruška se vrací a něco dobrého si podle Hrušky uvařte.

 



Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Moje domácí kuchyně (Zdeněk Pohlreich)
Čeština

Moje domácí kuchyně (Zdeněk Pohlreich)

0.0 0
459 422
IHNED odesíláme
Čeština

Pražská kuchařka

3.0 1
999 859
Vyprodáno
Čeština

Pohoda v kuchyni

0.0 0
649 532
Poslední kusy
Čeština

Láďa Hruška se vrací (Kuchařka pro samouky)

0.0 0
199 183
Vyprodáno
Čeština

Levně a chutně vaříme s Novou

0.0 0
99
IHNED odesíláme
Čeština

Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně + Levně a chutně vaříme s Novou

0.0 0
398 326
Vyprodáno
Čeština

Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně

1.0 1
199 163
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Možná jste o Abhejali Bernardové dosud neslyšeli, a my bychom to rádi napravili. Tahle inspirující žena jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první člověk pocházející ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Pracuje jako překladatelka a šéfka nakladatelství Madal Bal. Je také mistryní ČR v běhu na 100 km a 24 h, od 18 let se věnuje meditaci. O svých výpravách nejen po světě, ale hlavně do vlastního nitra, napsala knihu Dokud voda neskončí. Nedávno vyšla i audiokniha, kterou namluvila Tereza Bebarová.
V sobotu 16. listopadu jste se mohli v Ostravě setkat s Karin Krajčo Babinskou, autorkou knižní novinky Čarodějky, která se konala v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Autorku doprovodil Richard Krajčo.
„Manžel je Nebesy. Žena je Zemí. Manžel je sluncem, což jej činí stálým, jako je ona jasná koule. Žena je měsícem, ubývajícím a mizejícím, ale nevyhnutelně slabým. Nebesa jsou uctívána na obloze nad námi, země je dole, špinavá a šlape se po ní.“ – citace z knihy, str. 196 –