Recenze: Pravda o cukru: rady, tipy, recepty

archiv revue
Rozhodli jste se omezit cukr ve stravě? Pak je publikace Pravda o cukru pro vás to pravé!

Jessie Inchauspé je francouzská biochemička a spisovatelka, která se snaží své vědecké poznatky proměnit na snadné rady a tipy naprosto pro každého.

Kniha Pravda o cukru: rady, tipy, recepty je přehledně rozdělena na několik částí. V první autorka objasňuje, co je to glukóza, jak fungují glykemické špičky a předává zkušenosti a zdravotní benefity osob, které na sobě tuto změnu zkusily. Druhá část obsahuje přehledně zpracované pracovní sešity, kde týden po týdnu můžete hodnotit každý svůj den proměny. Ve třetí části na vás čekají rychlé, jednoduché a chutné recepty, které zvládnete levou zadní a nejsou náročné na suroviny. Pokud vás, stejně jako mě, nebaví stát hodiny u plotny a každý den přemýšlet nad tím, co si uvařit, je Pravda o cukru ideální kuchařkou právě pro vás. 
Poslední, čtvrtá část, je zaměřena na pohyb. Jessie pomocí jednoduchých triků pomáhá rozhýbat i ty největší lenochy. Víte, že jde pohyb hravě skloubit i s celodenním sezením v kanceláři? 

Publikace Pravda o cukru: rady, tipy, recepty je moc pěkně a přehledně zpracovná. Fotky a postupy receptů vás navnadí ihned nějaký vyzkoušet!


RECEPT

Můj nejoblíbenější salát ze San Franciska


Co budete potřebovat:

½ červené cibule

2 lžíce jablečného octa

2 kuřecí prsa bez kůže a kosti (každé asi 160 g)

3 lžíce plnotučného řeckého jogurtu

2 lžičky sušeného nebo najemno nasekaného čerstvého kopru

1 grapefruit oloupaný a rozdělený na dílky, šťávu uchovejte

100 g kadeřavé kapusty s odstraněnými tuhými stonky, nakrájené (nebo kupte nakrájenou)

1 hlávka salátu little gem, oddělené listy

+ 4 lžíce olivového oleje

+ sůl a pepř
 

Jak postupovat:

Nakrájenou červenou cibuli dejte do misky a pokapejte ji jablečným octem. Dobře promíchejte, misku odložte stranou a připravte si kuře.

Na velkou pánev nalijte dvě lžíce olivového oleje a dejte ji na vysoký plamen. Kuřecí filety vodorovně překrojte na dvě půlky (aby byly tenčí), pak je dochuťte solí a pepřem a všechno maso dejte na pánev. Tři minuty opékejte z každé strany, dokud nebudou dostatečně propečené, potom je z pánve vyjměte, nakrájejte je na tenké plátky a odložte stranou.

Promíchejte jogurt, kopr, grapefruitovou šťávu a zbytek olivového oleje ve velké míse, pak dresink dostatečně ochuťte.

Do mísy přidejte kapustu a pár minut ji promačkávejte rukama, aby trochu změkla a důkladně se pokryla dresinkem.

Přidejte listy salátu little gem do dresinku s kapustou a promíchtejte.

Listy rozdělte do dvou misek a každou z porcí doplňte kousky grapefruitu, cibulí s octem a nakrájeným kuřetem, pak podávejte.

Vystačí na: 2 porce / Doba přípravy: 10 minut / Celková doba vaření: 7 minut / Bezlepkové 

Já osobně jsem cibuli vynechala.

Autor: Markéta Kývalová

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Pravda o cukru: rady, tipy, recepty

0.0 0
588 482
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

Na první pohled mě uchvátila obálka a anotace knihy mi slibovala přesně to, v co jsem doufala. A taky jsem to dostala, dokonce mnohem víc. Žádné takové fantasy jsem ještě nečetla, a to jsem celkem zvyklá na krvavé scény z různých severskýchPro citlivé povahy, kterým vadí násilí a explicita to určitě není. Autorka se s tím opravdu nepáře a pěkně vám to rozpitvá, stejně jako Nita pečlivě pitvá mrtvoly nepřirozených.
V pondělí 16. prosince jsme měli v Domě knihy vzácného hosta. Do Ostravy přijel na besedu MUDr. Tomáš Šebek, který zde představil svou knihu Objektivní nález: Moje nejtěžší mise.
Vyhrajte TraDiář 2025, který je určen pro všechny milovníky tradic, hodí se do každé rodiny – pro maminky, babičky i pro ty, kteří děti nemají. Pro všechny, kteří rádi používají tištěné diáře a chtějí se dozvědět něco víc a pomocí tradic se znovu napojit na přírodu a komunitu lidí kolem sebe. Čeká na 4 výherce!
Prémiový obsah
číst více