688 stran, 90 příběhů, 51 receptů - to vše v nové kuchařské knize Romana Vaňka Pražská kuchařka. Je to dosud největší autorova publikace.
Milovníci kuchařek z dílny Pražského institutu si jistě přijdou na své. Na knize pracoval Roman Vaněk tři roky, takže je znát, že svou práci dělá pořádně a s láskou.
V kuchařce se prolínají recepty s historickými reáliemi. A protože Roman Vaněk sbírá jídelní lístky, také o ty je publikace obohacena. Cílem autora bylo vytvořit nejen čistě kuchařku, ale knihu, kterou by bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi.
Pražskou kuchařku doprovázejí skvělé fotografie Tomáše Berana.
Téměř současně vychází ještě jedna Vaňkova publikace nazvaná Jídlo s.r.o., tedy stejně jako seriál, který započne 4. řadu v posledním zářijovém týdnu.
Jedná se o velkou obrazovou encyklopedii edice "Už vím proč", jak uvádí Roman Vaněk na svém facebooku.
Tato kniha může dobře posloužit také jako pomůcka školákům, protože díky moderním technologiím v mobilních telefonech zároveň zdarma zprostředkovává dobrodružnou cestu výroby nejen stovkami barevných fotografií, ale i krátkými filmy.
V kuchařce se prolínají recepty s historickými reáliemi. A protože Roman Vaněk sbírá jídelní lístky, také o ty je publikace obohacena. Cílem autora bylo vytvořit nejen čistě kuchařku, ale knihu, kterou by bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi.
Pražskou kuchařku doprovázejí skvělé fotografie Tomáše Berana.
Téměř současně vychází ještě jedna Vaňkova publikace nazvaná Jídlo s.r.o., tedy stejně jako seriál, který započne 4. řadu v posledním zářijovém týdnu.
Jedná se o velkou obrazovou encyklopedii edice "Už vím proč", jak uvádí Roman Vaněk na svém facebooku.
Tato kniha může dobře posloužit také jako pomůcka školákům, protože díky moderním technologiím v mobilních telefonech zároveň zdarma zprostředkovává dobrodružnou cestu výroby nejen stovkami barevných fotografií, ale i krátkými filmy.