V knize se například dozvíte, že Magdalena Dobromila servírovala „tatarský biftek“.
Při čtení Domácí kuchařky také zjistíte, že všechno již bylo v minulosti vymyšleno a následovníci už v podstatě pouze přizpůsobovali recepty Rettigové své době. Za 200 let se toho mnoho změnilo, kuchařky už nemají tolik času, mají ovšem různé nástroje, které jim vaření značně usnadní. Je to například elektrická trouba, mixér, krouhač nebo hnětač. O takových pomocnících si mohla Magdalena Dobromila nechat jen zdát!
Při čtení Domácí kuchařky také zjistíte, že všechno již bylo v minulosti vymyšleno a následovníci už v podstatě pouze přizpůsobovali recepty Rettigové své době. Za 200 let se toho mnoho změnilo, kuchařky už nemají tolik času, mají ovšem různé nástroje, které jim vaření značně usnadní. Je to například elektrická trouba, mixér, krouhač nebo hnětač. O takových pomocnících si mohla Magdalena Dobromila nechat jen zdát!
Některé recepty nejsou zrovna nejjednodušší a vyžadují hodně času. Rovněž některé ingredience jsou nedostupné. Přežívá názor, že Magdalena Dobromila Rettigová vařila těžce a nemoderně. Není to pravda, přesvědčte se sami. S Magdalenou Dobromilou si vaření užijete!
Ukázka z knihy
Ukázka z knihy