Pivo si rád dá každý, že? Nejlépe někde v soukromém pivovárku, kde můžeme ochutnat i něco jiného, než jsou obvyklé značky velkých pivovarů. A přesně to je důvod, proč si zkusit uvařit svoje vlastní pivo. Bude to originál, takové pivo nikde jen tak nekoupíte, můžete experimentovat, dochucovat, dochmelovat, mít skvělého koníčka nebo si jen pokrýt svou vlastní spotřebu piva. A nebudeme vám vůbec sahat do svědomí, spočítejte si sami, kolik půllitrů umíte měsíčně otočit dnem vzhůru…
Co k vaření piva potřebujete? Skoro se mi chce říct: Potřebujete několik základních věcí, pár surovin a rozhodně potřebujete knihu Pivařka 2. Je to kniha, která vám do nejmenších podrobností vysvětlí celý proces výroby piva, nabídne různé způsoby (stačí si vybrat ten váš), poskytne soupis všech surovin, které byste mohli potřebovat a samozřejmě pro vás má opravdu podrobné recepty, podle kterých se vám výroba bude dařit. Všechno je popsané a všechno je srozumitelné. Možná je to tím, že se na vzniku Pivařky 2 podíleli přímo domácí sládci, takže veškeré informace pochází z praxe a jsou tisíckrát vyzkoušené. Své si v knize najdou jak úplní začátečníci, kteří snad ještě ani neviděli vařečku, tak i ti zkušenější, kteří chtějí ovládnout umění vaření piva víc do hloubky. Dokonce i ti, kdo doma vaří pivo několik let, zjistí, že jim má Pivařka 2 co nabídnout a začnou uvažovat nad tím, proč nezkusit tohle či tamto. Asi proto má kniha téměř 500 stran, jinak by se do ní tolik informací a receptů ani nemohlo vejít.
Kniha je přehledně rozdělena do jednotlivých kapitol, pro ty, kdo se chtějí začíst do vybraných témat, je hned na začátku obsah a na konci rejstřík hesel. Začíná se stručnou historii piva a českými domácími pivovary, ale pak už se jde hned na věc a jdeme na kapitolu věnovanou začátečníkům, a to je vaření piva z mladinového koncentrátu. To je totiž nejlepší první pokus vaření piva, jaký si můžete vybrat. Nepodceňujte první pokus. Ten rozhodne o tom, jestli vás vaření piva bude bavit a půjdete dál, nebo jestli si řeknete něco ve smyslu „já na to prostě nemám talent“ a už se k výrobě zlatavého moku nikdy nevrátíte. Až ovládnete vaření z koncentrátu, můžete se posunout dál, ale také nemusíte. Znám několik lidí, kteří si objednávají koncentráty z různých firem a baví je to o to víc, že je úspěšnost téměř 100 %. Když se ale budete chtít posunout dál, Pivařka vás povede. Bude vám postupně přidávat další informace, vy budete mít možnost si je vyzkoušet, a nakonec sami zjistíte, co vás nejvíc baví. Kromě toho na vás čekají i upozornění, na co si dát pozor a co se může stát, když něco nedodržíte, takže je vidět, že tvůrci mysleli opravdu na všechno.
Pivařka 2 je kniha, kterou se vyplatí mít po ruce, kdykoliv se pustíte do výroby piva. Je to komplexní příručka, která mapuje celý proces, má pro vás pivovarské výpočty a pomůcky, 110 unikátních podrobných receptů a bohatý obrazový doprovod. Je to jako mít doma mistra sládka, který vždycky může poradit, jakmile je na obzoru nějaký problém, ale je tu především proto, abyste si před začátkem vaření pročetli pořádně postup, a tak žádný problém ani nevznikl. Přejeme vám, ať se daří a hlavně, ať vám chutná!
-ice-
Správa cookies
Webové stránky používají k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Využíváním našich služeb souhlasíte s používáním cookies.