Nakladatelství Fortuna Libri vydává jedinečnou knihu chutných a zdravých dezertů, které neobsahují klasickou mouku ani klasický cukr.
Kuchařka Sladkosti bez výčitek plná zdravého a chutného mlsání obsahuje recepty na muffiny a minibábovky, ovocné i zeleninové dezerty, sladkosti pro slavnostní příležitosti a na vánoční stůl, nákypy i čokoládové pochoutky, krémové dezerty a poháry, exkluzivní snídaně...
Všechny recepty jsou uvedeny bez použití klasické mouky a klasického cukru, a jsou vhodné pro osoby trpící intolerancí nebo alergií na lepek, pro všechny, kteří si chtějí udržet štíhlou linii a zároveň se nedokážou vzdát sladkostí, ale i pro diabetiky či sportovce. Každý recept zahrnuje informace o nutričních hodnotách, glykemickém indexu a často doporučení, kdy se konkrétní dezert může konzumovat.
O autorce
Tatiana Jelínek se narodila v Ružomberku, vystudovala Ekonomickou fakultu v Banské Bystrici.
Dlouhodobě se zajímá o zdravou výživu. Ukončila studium Výživy podle principů tradiční čínské medicíny (TCM) ve Vídni. Kniha obsahuje i vlastní autorčiny recepty, které byly často inspirované místy, jež navštívila. V současnosti se vzdělává v institutu TCM v Praze se zaměřením na akupunkturu a fytoterapii.
Dlouhodobě se zajímá o zdravou výživu. Ukončila studium Výživy podle principů tradiční čínské medicíny (TCM) ve Vídni. Kniha obsahuje i vlastní autorčiny recepty, které byly často inspirované místy, jež navštívila. V současnosti se vzdělává v institutu TCM v Praze se zaměřením na akupunkturu a fytoterapii.
Photo © Peter Frolo
Ukázka z knihy Sladkosti bez výčitek