RSS
archiv revue
Při koupi dvou knih ze série Lenčiny katastrofy máte DENÍK ZDARMA
Tato akce platí v e-shopu i kamenných prodejnách v období 20. 6.–7. 7. 2024.
Recenze: Cesta za domovem
Roger, Ana, Oskar a Renata se narodili před druhou světovou válkou. Jejich blízcí obětovali vše, aby je zachránili. Děti se dostaly do různých rodin a byly nucené zapomenout na minulost. To, jak se jmenují, z jaké země pocházejí a jakou víru vyznávají. Po válce se můžou vrátit ke svým kořenům, jenomže najednou zjišťují, že to není vůbec jednoduché.
Aleš Miklík: Role průvodce lesní terapie je cesta, která silně ovlivňuje celý osobní i profesní život…“
Příroda je mocná čarodějka a posílíme-li vzájemné vztahy, může být také mocnou léčitelkou. Nejen o sepětí člověka a přírody, ale také o nové moderní metodě zvané lesní terapie jsme si povídali s jedním z prvních certifikovaných průvodců ve svém oboru Alešem Miklíkem. Ten nám představil i svou novou knihu.
Recenze: Dítě prachu
Pokud jste četli autorčinu první knihu „Hory zpívají“ a byli jste z ní unešení stejně jako já, pak zbystřete! Nguyen Phan Que Mai vyšel v nakladatelství Jota nový titul s názvem „Dítě prachu“ a je FANTASTICKÝ!
Recenze: Tonoucí duše
Druhý díl série Nemocnice Whitestone navazuje přesně tam, kde skončil díl první. Avšak hlavními postavami se v „Tonoucích duších“ stávají Mitch a lékařka Sierra. Právě proto, že na sebe díly volně navazují, je dobré pustit se do tohoto pokračování až poté, co si přečtete díl první s názvem „Velké naděje“.
Recenze: Strážci slunce
Už dlouhé roky jsem fanynkou čehokoliv inspirovaného mytologií, nehledě na to z kterého koutu světa. A ač mě Strážci slunce na zahraničních "sockách" zaujali především díky výrazné obálce, po přečtení anotace jsem nemohla odolat. Fantasy inspirovaná mexickou mytologií a bohy? Ano, prosím!
Vladimír Kořen: Je kolem mě spousta příběhů. K životu patří radost i slzy. Manželka má knihu rozečtenou a pořád žiju.
V posledním dílu našeho podcastu Z druhé stránky jsme měli tu čest přivítat Vladimíra Kořena, známého českého moderátora, popularizátora vědy a životního prostředí, bývalého starostu Říčan a nyní také spisovatele. Kořen, který se narodil v roce 1973 v Teplicích, je známý svými aktivitami na poli vědy a ekologie, a to díky pořadu Zázraky přírody.
Fascinující dobrodružství malíře a přírodovědce Jana Dungela
V květnu jsme na veletrhu Svět knihy v Praze navštívili besedu s přírodovědcem a malířem Janem Dungelem, autorem knihy Jaguár v kocovině, která přináší poselství o kráse přírody a pestrosti života tropů Jižní Ameriky. Měli jsme tak možnost setkat se alespoň prostřednictvím vyprávění a povídání si autorem s divokými zvířaty i místními obyvateli a jejich kulturou. Besedu moderovala Renata Růžová z Nakladatelství JOTA.
Recenze: Řeka zázraků
Moderátor Vladimír Kořen se pustil do nelehkého úkolu. Otevřít svůj vnitřní svět prostřednictvím knihy. Snad mu jeho manželka odpustí, protože Řeka zázraků je opravdu zázračná!
Knižní novinky – červen 2024
Jsou tady červnové knižní novinky. Nejvyšší čas doplnit zásoby čtení na léto.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Odměníme každého, kdo v termínu od 28. 6. do 30. 6. přinese své vysvědčení a předloží ho v některém z našich knihkupectví.
Kdo mě zná, ví, jak miluji cestování. A protože jsou země, do kterých se nedostanu, ač bych chtěla sebevíc, ponořím se alespoň do prožitků jiných prostřednictvím pozoruhodně sepsaných cestopisů.
Nejslavnější fotbalisté všech dob v nejpřehlednějším podání. Zasoutěžte si o knihu Fotbalovník, kterou získají 3 výherci.
Prémiový obsah
číst více